Annonce
Debat

Den grønne vision for Aarhus er værd at kæmpe for

hindøgrønneregrønskovårhusaarhustræernex

Læserbrev: Endnu flere grønne initiativer i Aarhus skal give en både renere og mere bæredygtig by. Aarhus Byråd har netop i budgetforliget frem til 2020 afsat midler til at gøre Aarhus til en renere by, noget der betyder meget for rigtig mange, og som der bestemt er behov for. Det er positivt, at "et grønnere Aarhus" er kommet længere frem på dagsordenen, og der findes mange spændende og gode projekter, som fighter for en grønnere og mere bæredygtig by.

Det er planen, at der skal plantes 10.000 træer. Udover at skabe en hyggelig stemning i vores travle by, øger træerne også biodiversiteten, renser vand, luft og jord og inspirerer til kreativ udfoldelse.

Projektet "Grønt byliv" i Mejlgade tilbyder, at virksomheder kan købe et bytræ, hvilket samtidig udløser minimum 50 træer til en folkeskov som hjælp til rent drikkevand. Det glæder mig at se, når både stat, kommune og lokale virksomheder som privatpersoner arbejder sammen om at gøre Aarhus mere grøn og bidrage til skovrejsning rundt om vores by, som det er tilfældet med projektet "etablering af skov i Aarhus Kommune".

Det er vigtigt ikke kun at fokusere på centrum, når det drejer sig om træplantning. Også de mange små og store byer har brug for øget grøn opmærksomhed.

Det er positivt at se både små og store byhaver skyde op rundt omkring i Aarhus, det giver nemlig mulighed for, at alle mennesker i Aarhus kan høste egne grøntsager og frugter i samvær med naboer, venner og nye ansigter. Byhaverne ved Aarhus Ø var en stor succes, og jeg mener, at byhaver som koncept er en del af en grøn fremtid for Aarhus. Ligeledes er blandt mange initiativer Fællesgartneriet i Aarslev et spændende initiativ.

Bæredygtige projekter og initiativer, som både har en social, biologisk og økonomisk værdi for Aarhus, er en fremtidssikring for vores generelle velfærd, og jeg synes, at en fremtid med rent vand, både i hanen og i havet - samt et rigt plante og dyreliv, er værd at arbejde hårdt for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];