Annonce
Aarhus

Den 'hemmelige århusianer' vil overtage Morten Østergaards kreds og stille op til Folketinget i Aarhus

Andreas Steenberg, kommende spidskandidat i Aarhus hos radikale venstre. Foto: Kasper Kudsk Baymler
Andreas Steenberg er klar til at tage arbejdshandskerne på og blive ny folketingskandidat for det radikale venstre i Aarhus. Han er tidligere blevet valgt i Vestjyllands Storkreds, men har boet i Aarhus siden 2005.

AARHUS: Han har boet i Aarhus siden 2005, men det er først til et kommende folketingsvalg, at 37-årige Andreas Steenberg er i spil til at blive sit partis folketingskandidat i Aarhus.

Den post har tidligere tilhørt partiets tidligere formand, Morten Østergaard, men efter hans stop som politiker, skal der findes et nyt navn på den kommende generalforsamling i Aarhus Radikale Vælgerforening til april.

Her er Andreas Steenberg et godt bud.

Annonce

Andreas Steenberg har siddet i Folketinget siden 2011 og har tidligere været medlem af Regionsrådet i Midtjylland og landsformand for Radikal Ungdom.

Han er tidligere blevet valgt ind i Folketinget i Vestjyllands Storkreds i Herning og Skivekredsen, men nu bliver blikket vendt mod den by, hvor politikeren privat har haft hjemme gennem mange år.

- Nu hvor Morten Østergaard har valgt at stoppe, så synes jeg, at det var naturligt at søge til Aarhus, som er en af vores største og vigtigste kredse. Jeg ser en stor opgave i at få løftet alle de stemmer, som Morten efterlader, og der mener jeg, at jeg kan bidrage sammen med de andre i foreningen og radikal ungdom til at sikre, at Aarhus stadig er repræsenteret i partiets top, siger Andreas Steenberg.


Nu hvor Morten Østergaard har valgt at stoppe, så synes jeg, at det var naturligt at søge til Aarhus, som er en af vores største og vigtigste kredse.

Andreas Steenberg


Udlændingepolitik

Han har gennem de seneste 10 år som folkevalgt politiker beskæftiget sig med flere områder. Hans politik er baseret på et fundament, hvor der er fokus på den økonomiske, sociale og grønne ansvarlighed, fortæller han.

Andreas Steenberg har været medlem af Folketinget siden 2011. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Et af de områder, som han især har beskæftiget sig med gennem årene er udlændingepolitikken, hvor Andreas Steenberg er af den overbevisning, at det har været fint med nogle stramninger, mens nogle af dem er sket uden brug af snusfornuft.

Og fornuften vil han have bragt ind i dansk politik. Eksempelvis i forhold til danskere, der møder deres store kærlighed i udlandet, men ikke kan få lov til at tage den med til landet.

- Der er 600 danske statsborgere, der hvert år får at vide, at de ikke kan bo med en ægtefælle i deres eget land, selvom de hverken er kriminelle eller ikke kan forsøge sig selv, siger Andreas Steenberg.

- Jeg kunne godt tænke mig at få skabt en sund debat, hvor det ikke kun handler om stramninger eller lempelser, men bare sund fornuft. Det er sund fornuft, at hvis en dansk statsborger får en brite eller en person, som han eller hun har mødt i Tyrkiet, så skal vedkommende lære dansk. Det er sund fornuft. Det kan du godt kalde en stramning, men jeg synes, at det er fornuftigt at stille det krav. Det er også fornuftigt at stille krav om, at man skal kunne forsørge hinanden. Så koster det i hvert fald ikke statskassen noget, at en dansker har fået en brite eller filipiner ind i landet. Omvendt er det ufornuftigt, at man ikke får chancen, fordi man har fundet den 'forbudte' kærlighed uden for EU, siger Andreas Steenberg.

Den 37-årige folketingspolitiker har selv fundet kærligheden indenfor landets grænser. Han er bosat sammen sin kone og to børn i Risskov og har haft sin gang i byen gennem mange år.

Annonce

Den hemmelige politiker fra Aarhus

Faktisk er han kendt som den 'hemmelige århusianer', der har boet i Aarhus gennem mange år, men aldrig er blevet betegnet som Aarhus-mand, da han er blevet valgt ind i Folketinget i Vestjylland.

Andreas Steenberg

  • 37 år
  • Født og opvokset i Vorup ved Randers. Med undtagelse af en kort sviptur i København, så har han boet i Aarhus siden 2005
  • Har siddet i Folketinget siden 2011 for det radikale venstre. Er i dag 2. næstformand, Politisk ordfører og Finansordfører.
  • Er opstillet til at blive ny kandidat til folketinget for det radikale venstre i Aarhus. De fire kandidater til fire kredse vælges på en årlig generalforsamling i Aarhus Radikale Vælgerforening i april.
  • Er uddannet scient.pol fra Aarhus Universitet og har undervist i samfundsfag på Herning Gymnasium
  • Bor i Risskov med sin kone og to børn.

- I mange år har jeg for sjov sagt, at jeg var den hemmelige århusianer i Folketinget. I den sidste folketingsperiode var jeg det eneste medlem, der boede i Aarhus. Det var der bare ikke mange som vidste. Jeg har talt meget med Kristian Würtz og Jacob Bundsgaard gennem årene, Anders Kühnau kender jeg fra Regionen og det gælder også Bent Hansen. Jeg har faktisk været med inde omkring sager i Aarhus i mange år. Jeg har bare ikke været så profileret.

- Jeg kommer til at markere mig på busser på Ringvejssystemet, viderebyggelse af Letbanen, en eventuelt Kattegatbro, ligesom jeg har været fremme i forhold til børnecancer. Jeg har altid synes, at det er vigtigt, at vi i Aarhus har et universitetshospital, hvor nogle af de højt specialiserede ting foregår. Eksempelvis med børnecancer, som er et godt eksempel på den her centraliseringsmaskine der kører. Det er helt uforståeligt, at alle kompetencer skal samles i København, siger Andreas Steenberg.

Annonce

Stor fodboldinteresse

Når det ikke handler om politik, så har den 37-årige århusianer et stort fodboldhjerte. Han er født og opvokset i Vorup ved Randers og har derfor fulgt Randers Freja gennem sin opvækst, men i den senere tid er det FC Midtjylland, der har fået hans opmærksomhed på den danske fodboldscene. I det store udland er det AC Milan og Manchester United, der har hans hjerte. Andreas Steenbergs fodboldhjerte har dog også trukket ham ud på grønsværen, hvor han i mange år har været fodbolddommer og stadig har en ambition om at vende tilbage til dommergerningen, når tiden igen tillader det, siger han.

Fodboldinteressen følger også med ham på ugens mange løbeture. Andreas Steenberg tager gerne en tur rundt om Engsøen med en podcast fra Mediano i øregangen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

AGF

Efter forfærdelig start med udvisning: AGF bagud kort før pausen

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Gislason fylder 60 år: Han er bagmand i dansk film gennem årtier

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

Annonce