Annonce
Rejser

Den hjemsøgte park er flyttet til nye, skræmmende omgivelser

Der er 150 skræmmere som ham her til at sætte gys og gru på efterårsferien i Haunted Park i Kauslunde. Foto: Kasper Løftgaard

Et gammelt, forladt savværk lyder som en perfekt ramme for en skræmmende halloween-oplevelse. Efter 10 år på Sydfyn er Haunted Park vokset ud af de lokale omgivelser og ind i savværket tæt ved Middelfart og motorvej.

Patienter med forvredne ansigter træder ud af skyggerne. Klovne med malede ansigter, underligt hår og uhyggelig mimik tager imod, når man endelig kommer ud af sindssygehospitalet. Og på den anden side af cirkusset fra helvede træder man ind i et univers bygget over gyserfilmene "Saw".

Det sidste måske fordi Haunted Park, som oktober-forlystelsen hedder, er flyttet ind i et forladt savværk i Kauslunde i år. Her har de frivillige bag halloween-gysene opbygget dunkle og skræmmende kulisser til et univers af uhygge, der er langt større end sindssygehospitalet, klovnene og Saw-filmene. Men der skal jo ikke afsløres for meget på forhånd.

- Vi har 150 skræmmere fordelt over tre indgange med flere labyrinter i hver. Og som noget nyt i år har vi et hjemsøgt House, som ligner en helt almindelig bolig udefra, men som bestemt ikke er det, når man kommer ind. Der er ikke noget lys, kun lyde, og man får lov til at gå ind to ad gangen med en lommelygte, fortæller Allan Rosdal, der er hovedansvarlig for Haunted Park.

Skræmmerne er frivillige, der er klædt ud som alskens uhyggeligheder. De forskrækker de besøgende i den hjemsøgte park. Selv begyndte Allan Rosdal som vampyr, men efter en episode, hvor han udklædt som død dame måtte løbe igennem hele parken med kjolen oppe over knæene og med en værktøjskasse i hænderne for at reparere et nedbrud, droppede han udklædningerne. Nu står han for planlægning, opbygning og events i Haunted Park.

Selv om oktober-uhyggen i løbet af 10 år er vokset til en begivenhed, der tiltrækker besøgende fra hele landet, foregår alting stadig på frivillig basis og et eventuelt overskud fra billetindtægterne går til at gøre uhyggen endnu vildere næste år.

Annonce

Besøg den hjemsøgte park

Haunted Park i Kauslunde holder åbent fire weekender i oktober og tre dage i skolernes efterårsferie.Weekenderne er voksenaftener. Og det frarådes for børn under 12 år, gravide eller folk med hjerteproblemer at komme de aftener. Der er 150 skræmmere på arbejde, og der vil også være lette berøringer af de besøgende, for at gøre gyset endnu med effektivt.

Børneaftenerne ligger mandag, tirsdag og onsdag i efterårsferien. De vil være knap så uhyggelige, og der vil være færre skræmmere på arbejde. Desuden vil der ikke være berøringer. Og børnene vil blive udstyret med en tryllelygte. Hvis den er tændt står alle skræmmere stille, og man kan komme gennem labyrinten uden at det er for uhyggeligt. På børneaftenerne kan børnene blive sminket ligesom skræmmerne. Og når parken lukker klokken 22 kan de besøgende møde skræmmerne og få taget billeder med dem. Det frarådes, at børn under fire år deltager.

Priserne er 100 kroner på børneaftener og 225 kroner på voksenaftenerne. Der er 600 billetter til salg pr. aften.

Haunted Park er åben fra klokken 19 til 24 på voksenaftenerne og fra 19 til 22 på børneaftenerne.

Se mere på www.hauntedpark.dk.

Der er gru og grin i Haunted Park i efterårsferien, for efter forskrækkelsen kommer altid latteren, fortæller Allan Rosdal, der står for de skræmmende arrangementer. Foto: Kasper Løftgaard
Børn med tryllelygter kan få den skræmmende kvinde til at stoppe, hvis det hele pludselig bliver for uhyggeligt. På børneaftener bliver der taget hensyn til de små besøgende og skruet ned for gyset i Haunted Park. Foto: Kasper Løftgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Østjylland

Brand i etageejendom i Grenaa

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];