Annonce
Kultur

Den Jyske Opera vil uddanne unge talenter

Den første produktion, som de unge talenter bliver kastet ind i, er »Intet« - baseret på Janne Tellers ungdomsroman af samme navn. Foto: Tor Birk Trads

Med projektet Talent U kan 15-22-årige dyrke den klassiske musik og opera i et professionelt miljø - og blive en del af kommende forestillinger.

Talent U er navnet på et nyt tre-årigt talentprojekt, der har til formål at stimulere unges interesse for klassisk musik og opera.

<p>Den første produktion, som de unge talenter bliver kastet ind i, er »Intet« - baseret på Janne Tellers ungdomsroman af samme navn. Foto: Tor Birk Trads</p>

Den Jyske Opera står bag projektet, der henvender sig til de 15-22 årige.

Det tre-årige forløb er delt op mellem praktisk træning i et professionelt miljø og medvirken i Den Jyske Operas forestillinger.

Alt sammen er sat i søen for »at udvikle den danske talentmasse og styrke fødekæden i det danske klassiske musikmiljø«, som Den Jyske Opera formulerer det.

Annonce

To auditions i juni

Talent U vil årligt optage 25-30 unge i den nævnte aldersklasse.

For at komme i betragtning afvikles der auditions 19. og 22. juni.

Her vil de unge unge indgå i en tre timers workshop, hvor de prøves i sang, scenisk nærvær og drama; foruden åbenhed og evnen til at indgå i en kunstnerisk proces.

»Man skal kunne meget, når man står på en scene. Næsten det hele kan læres, hvis bare man er åben og lydhør over for de kunsteriske bidrag - fra værket og de andre på scenen,« siger Lene Juul Langballe, producent for Talent U.

Annonce

Gratis at være med

Talentprojektet er ganske gratis at deltage i. Takket være støtte fra Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.

Annilese Miskimmom, operachef på Den Jyske Opera, er vældig begejstret for Talent U.

»Unge har ofte et meget intenst udtryk og en autentisk dybde, og det bliver fantastisk at kombinere det med opera,« siger hun.

»Jeg er utroligt glad for, at Den Jyske Opera har fået mulighed for at invitere de unge talenter ind i operaens dramatiske verden.«

Den første produktion, som de unge talenter bliver kastet ind i, er »Intet«, der er baseret på Janne Tellers ungdomsroman af samme navn.

Operaen opføres i februar 2017 i Musikhuset Aarhus.

Annonce

FAKTA

Her kan du læse mere om Talent U

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce