Annonce
Østjylland

Den Korte Radioavis modtager Den Gyldne Grundtvig 2017

De to prismodtagere fra Den Korte Radioavis er Frederik Cilius Jørgensen og Rasmus Bruun. hvoraf førstnævnte i programmet indtager rollen som den kompromisløse journalistiske jernlady Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Pressebillede

Overrækkelsen af årets gyldne Grundtvig finder sted på Odder Højskole mandag 6. november.

Odder: Det bliver Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Den korte Radioavis, der i år modtager Odder Højskoles kulturpris, Den gyldne Grundtvig.

- Den Korte Radioavis har gennem deres originale og begavede brug af satire og komik, formået at skabe en nyhedsdækning, som fremstår langt skarpere, relevant og kompromisløs end resten af den danske nyhedsflade, siger Bo Klindt Poulsen, der er formand for priskomitéen bag Den Gyldne Grundtvig, og tilføjer:

- Med deres engagement i aktuelle sager, politisk, såvel som kulturelt, har de formået vedholdende at stille relevante spørgsmål til afgørende samfundsforhold. Spørgsmål, som de gængse nyhedsflader i tv, radio og dagblade kun alt for sjældent prioriterer eller har kvalifikationerne til at stille.

De to prismodtagere er Rasmus Bruun og Frederik Cilius Jørgensen, hvoraf sidstnævnte i programmet indtager rollen som den kompromisløse journalistiske jernlady Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. De er begge stolte over at modtage Den Gyldne Grundtvig, og var naturligvis klar med et Grundtvig-citat, da de skulle kommentere, at de er årets vindere:

- Om hundrede år er den danske tunge langt mere berømt end det danske sværd. Det passer jo meget godt med, at de fleste nok ikke kan nævne navnet på et eneste dansk sværd, og nu vinder vi pludselig en pris for at bruge vores tunger. Altså, til at tale med.

Med denne anerkendelse træder Den Korte Radioavis i fodsporene på navne som Ebbe Kløvedal Reich, Martin Krasnik, Anne Linnet, Per Fly, Niels Hausgaard og Lise Nørgaard. Sidste år blev prisen givet til samfundsdebattør Jacob Mchangama.

Overrækkelsen af årets gyldne Grundtvig finder sted på Odder Højskole mandag d. 6. november. Prisen er sponsoreret af Arkitektfirmaet Hune og Elkjær og er på 10.000 kr. + et kunstværk af keramiker Jacob Stig Isaksen.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Ligaens eneste sjællandske hold kommer på besøg: Århus er storfavoritter

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce