Annonce
Aarhus

Musik, kultur og skuespil: Skanderborg er forandret under Smukfest

Teatret Beagle opfører stykket om Encyklopædisterne på Kulturtorvet i Skanderborg. Stykket handler om følelser og om at indsamle viden i verden. Foto: Michael Svenningsen
Skanderborg centrum, er i de her dage forvandlet til noget, som mest minder om en ferieby med kultur, musik, mennesker og en fantastisk god stemning.

FESTIVAL: Hovedgaden i Skanderborg centrum er sort af mennesker, som har en fest og hygger sig sammen, med god mad og drikke. Stemningen er som i en sydeuropæisk ferieby, hvor der bliver opført gadekunst, teater og spontan optræden. Lune Larsen optræder på en lille markedsplads scene, placeret midt på hovedgaden. Og de mange mennesker, som danser og synger med Lune Larsen foran den lille scene, får bymidten i Skanderborg, til at være lidt ligesom foran Bøgescenerne på festivalpladsen.

Lige rundt om hjørnet, på Kulturtorvet er Liva på seks år og Victor Tolstrup Skovborg på otte år, i gang sammen med deres far Troels Tolstrup Pedersen, med at løse gåder med bolde, som skal trille rundt på udfordrende små baner. Banerne som hedder Bycycle Scribble, er en interaktiv kunstinstallation, skabt af Spanieren Joan Rouira, som gerne vil vise folk, at man godt kan genbruge gamle henlagte cykler, til at skabe kunst og underholdning.

– Det er rigtig godt, at der er så mange aktiviteter rundt om i centrum. Det er jo både for børn og voksne. Før i tiden var det kun på festivalpladsen at det hele skete. Nu er der mange aktiviteter for alle mennesker, spredt ud i hele byen, siger Troels Tolstrup Pedersen. Familien har et 8660 armbånd. 8660-armbåndet blev indført i 2015 som et særligt tilbud til borgere med postnummer 8660.

Teatret Beagle opfører stykket om Encyklopædisterne på Kulturtorvet i Skanderborg. Stykket handler om følelser og om at indsamle viden i verden. Foto: Michael Svenningsen

Dejligt at være en del af bylivet

Oliver Brogaard Christensen på 11 år fra Skanderborg og kusinerne Clara Marie Brogaard Horst, 10 år og Caroline Emma Brogaard Horst, 8 år fra Greve, prøver også kræfter med Bicycle Scribble. Oliver og kusinerne bliver passet af bedsteforældrene, imens forældrene er til festival. På søndag skal hele familien samlet til festival, og høre blandt andet Barbara Moleko.

Midt by Kulturtorvet er gadeteater Teatret Beagle i gang med at opføre stykket om Encyklopædisterne. Tre skuespillere fortæller historien for de 30 fremmødte publikummer om, at indsamle viden ude i verden. Men det kan nogle gange godt være lidt svært, at håndtere alt den viden, når der også er følelser på spil i livet.

- Det er dejligt at være en del af livet her i byen, når der er festival og så mange mennesker. Det er en god idé at trække folk fra festivalpladsen og her ned i byen, fortæller Bjørn Olesen, den ene af de tre skuespillere i Teatret Beagle.

Amber Ensink og familien fra Holland, som er på ferie i Danmark, blev meget overrasket over alt den aktivitet i Skanderborg. Familien har et par dage i Skanderborg. De vidste intet om Smukfest og blev overrasket over, at så mange mennesker er samlet i en by af Skanderborgs størrelse.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Århusiansk skole ramt af corona-eksplosion: Mere end hver fjerde er ramt af corona

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Alarm 112

21-årig fik beslaglagt bil: Havde ingen kørekort, men en gaspistol, kokain og en kniv på bagsædet

Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Debat

En besked til både borgmesteren og avisen: Tal dansk, så vi kan forstå det

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Annonce