Annonce
Navne

"Den lille Nobelpris" til århusprofessor: - Jeg er aldeles overvældet

Professor Poul Nissen fra Aarhus Universitet modtager en af Nordens mest prestigefulde forskningspriser, den store Anders Jahre Pris 2021, for sin forskning i membranproteiner. Foto: Lisbeth Heilesen
Professor Poul Nissen fra Aarhus Universitet modtager en af Nordens mest prestigefulde forskningspriser, Anders Jahre Prisen. Hans forskning har stor betydning for at forstå sygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme og psykiatriske lidelser.

HÆDER: Poul Nissen tildeles den store medicinske pris, der også kaldes "Den lille Nobelpris" for sin forskning i proteiners trafik ud og ind af celler. Det er viden, som har stor betydning for at forstå sygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme og psykiatriske lidelser.

Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Professor Poul Nissen har dedikeret sit forskerliv til at afdække og forstå betydningen af de proteiner, der flyder rundt i membranen omkring kroppens celler, og som er centrale for, at nervesignaler kan dannes, og muskler kan trække sig sammen.

Annonce

Prisen uddeles af Universitetet i Oslo og med pris og ære følger en million norske kroner.

Ethvert universitets drøm

- Jeg er aldeles overvældet af at modtage Anders Jahre Prisen 2021, det er en stor og ærefuld anerkendelse af vores forskning på struktur og mekanismer af membrantransport i celler, og jeg er dybt taknemmelig, siger Poul Nissen.


Poul Nissen repræsenterer kort sagt det bedste ethvert universitet kan drømme om. Vi er meget stolte over, at han er på Aarhus Universitet.

Brian Bech Nielsen, rektor for Aarhus Universitet


Han beskrives som en af de højest profilerede strukturbiologer i Skandinavien med et alenlangt publikationsregister fra forskningsfeltet. Han står også i front for et internationalt anerkendt forskningsmiljø på Aarhus Universitet, som tiltrækker studerende og forskere fra hele verden.

- Den store Anders Jahre Pris er en af de allerstørste hædersbevisninger, en forsker inden for det medicinske og molekylærbiologiske område kan opnå. Poul Nissen har med sin grundforskning banet vej for forståelse af sygdomme og nybrud for behandling. Han har gennem årerne ydet en forbilledlig indsats og er den type forsker, som kan løfte et helt forskerhold til nye højder og skabe viden, som man kan høste fra i årtier. Poul Nissen repræsenterer kort sagt det bedste ethvert universitet kan drømme om. Vi er meget stolte over, at han er på Aarhus Universitet, siger rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen.

Anders Jahre-prisen

  • Anders Jahre-priserne er blevet uddelt af Universitetet i Oslo siden 1960 og er fordelt i en hovedpris og en pris til yngre forskere, som Poul Nissen i øvrigt modtog i 2006.
  • Den store pris er ikke uddelt på Aarhus Universitet siden 1982, hvor professor Flemming Kissmeyer-Nielsen modtog hæderen for sin forskning i immunreaktioner ved transplantation.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce