Annonce
Aarhus

Bakterierne er væk: Studenterne kan bade i bassinet fra tirsdag

Festligt er det, når studenterne bader i bassinet ved Agnete og Havmanden. Foto: Jens Thaysen
Ikke længere farlige bakterier i rådhusets vand, men svar om legionella må vente.
Annonce

AARHUS: Studenterkørslen i Aarhus er reddet dobbelt. Ikke alene har de nybagte studenter fået lov at køre rundt i deres festligt pyntede vogne og besøge hinanden trods coronaen. De kan også snart soppe og bade i bassinet ved Agnete og Havmanden.

Det har vakt bekymring hos studenterne, at der ikke var vand i bassinet ved siden af rådhuset, og flere af deres mødre har ringet til rådhuset og spurgt, om vandet ville komme tilbage - af hensyn til planlægningen af kørslen.

Vandet har manglet i længere tid, fordi der blev konstateret bakterier og legionella i vandet i rørene på Århus Rådhus. Misèren var opstået, fordi der ikke have været gennemløb i rørene, mens mange ansatte var sendt hjem fra job på grund af corona.

Annonce

Forskellige prøver

Den glade melding om, at vandet nu vender friskt tilbage, kan teamleder Henrik Kjærsgaard i Aarhus Kommune give. Fredag fik han resultatet af laboratorieprøverne af vandet fra rørene i Aarhus Rådhus.

- Kimtallet på bakterierne er faldet, så det nu kan bruges igen. Dog må medarbejderne rå Aarhus Rådhus ikke drikke vand fra drikkevandskølere eller tage bad, oplyser Henrik Kjærsgaard.

Det sidste er der en anden forklaring på.

- Et er kimtallet, et andet er legionellaen. De bliver målt hver for sig, og det tager længere tid at få resultatet af legionellaprøverne. Om dem ved vi først besked i slutningen af næste uge, siger Henrik Kjærsgaard.

Annonce

På tirsdag

Allerede fredag blev der givet lov til at drikke af vandet fra hanerne i rådhuset. Siden opdagelsen af bakterier og legionella har vandet mest været brugt til at vaske hænder i.

Og fra på tirsdag bliver der åbnet for vandet fra dyserne i Agnete og Havmanden.

Der er ikke risiko for at blive ramt af legionærsyge fra vandet i bassinet. Legionella kommer via varmt vand, der indåndes via næsen, som det kan ske, når man står under bruseren. Vandet i bassinet kommer fra rådhusets kolde haner og bliver derefter bestemt af temperaturen udenfor.

Sagen

Skulpturen Agnete og Havmanden har været uden vand, fordi der blev fundet bakterier og legionella i vandet på Århus Rådhus. Fra tirsdag er der igen vand i bassinet.

Johannes Bjerg har skabt skulpturen i 1941.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce