Annonce
Debat

Den personlige stemme er vigtig - også til regionsrådet

Annonce

På tirsdag 21. november skal vi alle sammen i stemmeboksen. Udover valg til byrådet skal vi også stemme til regionsrådet. Selvom regionerne står for et af vores vigtigste velfærdsområder, og at vi i Region Midtjylland alene i 2018 har et budget på over 25 mia.kr. på sundhedsområdet, bliver regionsrådet og det kommende valg desværre lidt overset. Det er mange penge og mange vigtige beslutninger, der har betydning for vores hverdag, velfærd og sundhedsvæsen. Det handler om mennesker.

Måske netop fordi at der ikke er så meget fokus på regionsrådsvalget, så er der også langt færre, der stemmer personligt til regionsrådsvalget end til kommunalvalget. Det gør sig dog særligt gældende her i Aarhus Kommune, hvor over 70 pct. stemte personligt til kommunalvalget i 2013, men kun knap 54 pct. til regionsrådsvalget. Samme tendens ser vi til gengæld ikke i de midt- og vestjyske kommuner, hvor eksempelvis 84 pct. af vælgerne i Lemvig Kommune stemte personligt ved sidste regionsrådsvalg.

Men hvorfor er det overhovedet vigtigt at stemme personligt? Hvis du stemmer personligt, har du muligheden for at stemme lokalt. Ved at stemme på en kandidat fra Aarhus er du med til at sikre byen en plads i regionsrådet. Det er vigtigt, selv for en by som Aarhus. I det nuværende regionsråd er vi kun seks politikere, som er bosat i Aarhus. Det vil sige 14 pct. af regionsrådet. Et tal, som slet ikke modsvarer, at 27 pct. af indbyggere i Region Midtjylland bor i Aarhus Kommune.

Derfor er min pointe, at du skal overveje at stemme personligt. Det er vigtigt, at vi også har lokale regionsrådsmedlemmer fra Aarhus, som kender byen og varetager århusianernes interesser. Så tænk regionalt, og stem lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce