Annonce
forside

Den sidste berberabe er kommet hjem efter springtur

Berberaben, der var på flugt i byen Balle, er gået i en fælde fyldt med frugt tirsdag eftermiddag.

København: Den sidste af de fire berberaber, der stak af fra Munkholm Zoo på Djursland lørdag 9. april, er endelig gået i fælden, oplyser Benny Johansen, ejer af Munkholm Zoo.

Annonce

Berberaben gik ind i et lille bur fyldt med frugt og blev dermed indfanget tirsdag eftermiddag. Nu sidder den sammen med de tre andre aber, der tog flugten, og en anden berberabe, der blev tilbage i Munkholm Zoo.

At berberaben endte i den lille fælde er noget af en overraskelse for Benny Johansen.

- Det er imod alle odds. De plejer ikke at ville gå i de små rævefælder, men det er det, den har gjort.

- Nu er der bare helt ro og fred på gården igen. Nu kan vi passe dyrene og vores gæster, siger han.

I løbet af dagen har en dyrepasser holdt øje med aben og været klar til at rive i en snor, hvis den begav sig ind i et stort bur med frugt. Men den undslippende berberabe gik ikke i fælden.

Benny Johansen prøvede derfor at stille et mindre bur fyldt med frugt ved siden af det store, og det fik fristet aben til at begive sig derind.

Selv om de fire aber har smagt friheden, sidder de nu roligt i buret i Munkholm Zoo. Benny Johansen er dog lidt bekymret for, om aberne kan indfinde sig i deres gamle rangorden.

Inde i buret sidder der en femte berberabe, der ikke har været på flugt, og det er en dominerende en af slagsen. De to andre hanaber skal derfor til at indordne sig under den igen.

- Vi har lige stået og kigget derop. Der var ingen væsen, men der kan godt blive lidt ballade, fordi der er en rangorden blandt aber, og det kan godt ske, at den er blevet ødelagt en lille smule, siger Benny Johansen.

Berberaberne slap ud af Munkholm Zoo den 9. april ved at kradse hul i en rådden træplade, der dækkede over et stort hul i hegnet.

To af aberne røg i en fælde onsdag den 13. april, og tre dage efter blev endnu en abe fanget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Pladsmangel og dårlige faciliteter: Politiet drømmer om at flytte fra Politigården

Annonce