Annonce
Erhverv

Den svigtende handel har også ramt os: Butik i Kattesund drejer nøglen om

Decorate Shop i Kattesund lukker på grund af svigtende handel. Foto: Claus Skovholm
Efter knap fem år i Kattesund har ledelsen i Decorate Shop besluttet at lukke forretningen. Svigtende handel er synderen.

Horsens: Efter knap fem år med designinteriør i Kattesund, er det snart slut med pyntepuder og nipsgenstande.

Ledelsen i Decorate Shop har nemlig besluttet at dreje nøglen og har derfor taget hul på sin seks måneders opsigelsesperiode i butikslokalet i Kattesund.

- Der er svigtende handel i detailbranchen som helhed, og det har også ramt os. Det er den udvikling, man havde frygtet, som nu er blevet en realitet for mange detailhandlende, som ikke er bygget op på de store, stærke kæder, siger Morten Broløs, ejer af Decorate Shop, der foruden i Horsens driver butikker i Aarhus, Kolding og Vejle.

Horsens-butikken er den fjerde Decorate Shop til at dreje nøglen om, efter lignende butikker i Aarhus, Silkeborg og Randers på det seneste er lukket.

- Vi har haft en god forretning i Kattesund i de første år, men det seneste halvandet år er der sket en utrolig udvikling, hvor salget forsvinder fra gadeplan til internettet, og det er gået rigtig stærkt. Det kan vi også mærke på vores eget website, siger Morten Broløs, der ejer forretningen med sin ekskone Mette Damgaard.

Han ejer desuden Aarhus-forretningen Tidens Møbler.

Annonce

Så kan man diskutere, hvad der var sket, hvis vi havde ligget på en strøggade. Kunne vi så have klaret den? Det der der ikke noget, der tyder på, når vi kigger på de placeringer, vi har haft i andre byer.

Morten Broløs

En superbeliggenhed

Decorate Shop, der sælger kendte mærkevarer af eksempelvis Hay, Kähler, Liebe og Normann Copenhagen, åbnede i de 300 kvadratmeter store rammer i Kattesund i april 2015.

Dengang vurderede Morten Broløs i Horsens Folkeblad, at der ikke fandtes en bedre adresse for forretningen i Horsens, selvom den lå en smule afsides byens hovedstrøg, og den vurdering står han på mål for her knap fem år senere.

- Jeg synes stadig, Kattesund er en superbeliggenhed. Det er et sted, hvor vi har rigtig meget trafik kørende forbi, så folk bliver gjort opmærksom på, at her ligger en fin forretning, siger han.

- Så kan man diskutere, hvad der var sket, hvis vi havde ligget på en strøggade. Kunne vi så have klaret den? Det er der ikke noget, der tyder på, når vi kigger på de placeringer, vi har haft i andre byer, siger Morten Broløs.

Triste udmeldinger fra kunder

Butikslukningen er ifølge Morten Broløs ikke forbundet med stor dramatik, når det kommer til de ansatte i butikken.

- Vi har en butiksansvarlig, vi vil gøre alt for at hjælpe videre i nyt job, en elev, som er blevet udlært, og tre til fem afløsere. Vi har jo kunnet se, hvor det bar hen ad, så vi besluttede ikke at ansætte en ny elev, som så risikerede at skulle finde nyt job midt i sin elevtid. Så den menneskelige konsekvens ved lukningen er ikke ret omfattende, siger Morten Broløs.

Butikkens personale satte torsdag ophørsudsalgs-skilte i ruderne, og de første kunder har allerede kommenteret lukningen.

- Personalet fortæller, at folk er kommet med triste udmeldinger, for de har holdt af forretningen og det brede sortiment, siger Morten Broløs.

Med mindre Decorate Shop bliver løst fra sin opsigelsesperiode, holder butikken ifølge Morten Broløs åbent, indtil forretningen er tom, eller når opsigelsesperioden udløber 1. september.

Decorate Shop i Kattesund åbnede i foråret 2015. Dengang mente ejer Morten Broløs, der her ses med butikkens første konstituerede butikschef Kimmi Hjortshøj, at placeringen i Kattesund var den helt rigtige. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce