Annonce
Fødselsdage

Den velkendte tv-stemme kan stadig høres

Den danske sportsjournalist Claus Borre fylder 75 år mandag 28. oktober. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Sportsjournalisten Claus Borre er kendt fra årtier på tv, hvor boksning har været hjertebarnet. Han fylder mandag 28. oktober 75 år, men er stadig på skærmen.
Annonce

75 - Vi skal have den medicinske stab ind. Det ser alvorligt ud, det her. Rigtig alvorligt.

Sådan lød det fra Claus Borre, da han for nylig kommenterede boksekampen, hvor ireren Declan Geraghty blev knockoutet med et hårdt venstrehug af briten Archie Sharp. Selv om alderen for længst er forbi den normale pensionsalder, kan man nemlig stadig høre Claus Borres stemme, når han kommenterer boksning på TV3 Sport.

Mandag 28. oktober fylder den mangeårige sportsjournalist og kommentator 75 år.

Bag sig har han en lang karriere i medieverdenen, der startede i 1964 på Helsingør Dagblad, hvor han efter tre år kunne kalde sig uddannet journalist. Herefter gik turen videre til Ritzaus Bureau i 1967, hvor han var et enkelt år, inden stafetten gik videre til Berlingske Tidendes sportsredaktion. Her endte Borre med at arbejde med sport gennem ni år, inden arbejdspladsen i 1977 blev skiftet ud med Danmarks Radio.

DR nåede at fylde 28 år af hans arbejdsliv, hvor Claus Borre som vært, redaktionschef og kommentator blev et landskendt ansigt. Claus Borre var en af initiativtagerne til Sportslørdag og bagmanden bag det daglige SportNyt, som blev indført i 1992.

Tiden sluttede i 2005, da han forlod DR efter uenigheder med ledelsen. Kort efter pønsede han på at stille op for Venstre i København ved kommunalvalget i 2005, men endte med at trække sit kandidatur. Claus Borre blev i stedet i sportens verden, da han samme år fik job på Viasat som boksekommentator, hvor han stadig kan høres fra tid til anden. I samme periode var han beskæftiget på den anden side af bordet i sportens verden, da han fra 2005 til 2007 var direktør i fodboldklubben B93.

Claus Borre fik kræft i 2012, hvilket han til B.T. senere har betegnet som en "dødsdom". Han har levet med kræften siden, da sygdommen er blevet holdt i ro.

Claus Borre har fire børn fra to ægteskaber. To af børnene har han med sin nuværende kone, Lone.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce