Annonce
AGF

Der blev gået til makronerne på Peter Bangs Vej, og AGF slap helskindet fra generalprøven

David Nielsen og AGF tabte onsdag 1-6 i København. Kampen endte dog 1-2 i de første 90 minutter med de mest profilerede spillere på banen. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGF tabte holdets fjerde og sidste test inden genstarten af Superligaen. Det var til at leve med, når modstanderen var FC København - og århusianerne i øvrigt stillede op uden mere end en håndfuld potentielle startere.

Generalprøve.

På tirsdag skyder AGF Superliga-foråret i gang, når turen går til Vejle, så onsdagens tre halvlege på græs på Peter Bangs Vej i hovedstaden mod FC København var sidste chance for at hvæsse knivene, skrue på knapperne, inden det for alvor går i gang og der skal spilles om point, medaljejagten sættes ind.

De to første halvlege spillede AGF – og hjemmeholdet – med det på papiret stærkeste mandskab, og løverne endte med at vinde med 2-1 efter 90 intense, tempofyldte, ja, ganske seværdige minutter, mens tredje halvleg blev flad som en pandekage, det var reservernes tur, og da AGF var taget til København uden en hele del skadede spillere, kunne de blot stille med ti mand til de sidste 45 minutter.

Og det satte sig. De unge FCKere slog de unge AGFere med 4-0, en mand i overtal, urimelige hold, så den lader vi ligge, men gode meter i benene, trods alt.

Nå, den ”rigtige” testkamp: AGF måtte undvære en anseelig flok. Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Alexander Munksgaard, Kevin Diks, Mathias Jørgensen, Benjamin Hvidt og Bror Blume var alle blevet hjemme i Jylland, og forvejen var hverken de nytilkomne Bubacarr Sanneh og Daniel Arzani eller de langtidsskadede Niklas Backman, Søren Tengstedt og Zach Duncan til rådighed, så bredden var skrumpet alvorligt ind, og AGF måtte stille start med Mikkel Møller Lassen på højre back og endnu mere uprøvede Thomas T. Kristensen ved siden af Jesper Juelsgård i det centrale forsvar.

De gjorde det nu ganske fint, især sidstnævnte, men det bekymrer selvfølgelig cheftræner David Nielsen, at der lige nu og her er så mange profiler, der ikke har snøret støvlerne.

- Det bekymrer altid, når der er mange skader. Det er bare sådan, det er. Men vi bruger ikke så meget tid på, og derfor var det også fedt at se, at vi bare går ud og spiller. Vi ligner os selv. Det var vigtigt, kom det fra Nielsen, der fremhævede især Patrick Olsen og unge Thomas Kristensen.

U19-forsvarsspilleren er altså ligefrem i spil til en startplads mod Vejle. Er cheftræneren helt rolig ved det?

- Efter i dag, ja, 100 procent. Ikke noget problem, kom det fra David Nielsen.


Jeg er meget tilfreds. Vi spiller en rigtig fin kamp, og det var godt at se. De unge gør det fremragende, en super kamp fra alle, og nu er vi klar til den første kamp.

David Nielsen


Annonce

Godkendt opstart

FC København førte 1-0 ved pausen på en scoring af Viktor Fischer. AGF fik udlignet efter pausen på en endnu en testkampsperle af Gift Links, men trods muligheder i begge ender var det Jonas Wind, der blev matchvinder med pletskuddet til 2-1 kort efter udligningen.

Men David Nielsen nikkede anerkendende til præstationen.

- Jeg er meget tilfreds. Vi spiller en rigtig fin kamp, og det var godt at se. De unge gør det fremragende, en super kamp fra alle, og nu er vi klar til den første kamp, kom det fra ham.

- Vi møder et vanvittigt godt hold, mens vi selv stiller op med en opstilling, vi ikke har prøvet før. I forhold til det, leverer spillerne stærkt. Vi rammer vores udtryk, og det vi gerne vil. Vi har nogle skader lige nu, der måske gør, at det her kan være holdet, der starter i den første kamp, og det var godt at se, at vi kunne levere med den opstilling, sagde Nielsen, der i det hele taget – corona og skader og aflysning af træningslejren til Portugal – vender tommelen op i forhold til opstarten, og hvad han og holdet har fået ud af en lille måneds knokleri til træning og i de fire testkampe.

- Vores opstart har været så god, som den nu kunne blive. Vi har fået maksimalt ud af det, ikke mindst fordi, at vi har været heldige at møde så gode modstandere i kampene, og det har været vigtigt. Nu er vi klar til at spille om tre point. Det er det næste, der skal til, kom det fra Nielsen, inden han sendte sig selv i retning af de to ventende busser, der skulle fragte spillere og stab hjemover.

I coronaens navn er en enkelt bus ikke længere nok til at opfylde afstandskravene. Så dobbeltkonfekt på transportfronten, masser af plads til at smække stængerne op.

Træningskamp

FC København - AGF 6-1 (1-0, 1-1)

1-0 Viktor Fischer (25.), 1-1 Gift Links (55.), 2-1 Jonas Wind (57.), 3-1 William Bøving (96.), 4-1 Marco Stamenic (110.), 5-1 William Bøving (121.) 6-1 Hákon Haraldsson (129.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara (William Eskelinen, 46. (Daniel Gadegaard, 90.)) - Mikkel Lassen (Jonas Yderholm, 90.), Thomas Kristensen (Mads Bager, 90.), Jesper Juelsgård (Mathias Sauer, 90.), Casper Højer Nielsen (Alex Gersbach, 73.) - Nicolai Poulsen (Magnus Isager, 73.) - Gift Links (Milan Jevtovic, 73.), Albert Grønbæk Erlykke (Magnus Kaastrup, 90.), Patrick Olsen (udskiftet, 90.), Jon Dagur Thorsteinsson (Frederik Ihler, 90.) - Patrick Mortensen (Alexander Ammitzbøll, 73.)

Tilskuere: 0 på FCKs træningsanlæg

Kampen blev spillet over tre halvlege af 45 minutter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Lig fundet i Brabrand Sø

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce