Annonce
Aarhus

Der bygges og bygges: Se Aarhus' største byggepladser fra luften

Det kan være svært at bevare overblikket over de mange store byggepladser i Aarhus. Så vi har samlet vores dronebilleder fra de seneste uger. Foto: Axel Schütt

Hvordan ser alt byggeriet i Aarhus ud fra luften? Vi har nedenfor samlet vores dronofotos fra de seneste uger.

AARHUS: Byggekranerne i Aarhus har fortsat rygende travlt.

På Aarhus Ø er man ved at lægge sidste hånd på nuværende etape, og også Ceres Byen er næsten klar.

Ved Banegraven er man endnu ikke gået i gang med det, der kan blive en helt ny bydel, og i Risskov er høje huse og studieboliger på vej.

Det kan være svært at bevare overblikket over byens udvikling, og derfor har vi her samlet nogle af vores fotograf Axel Schütts dronefotos af byen, som alle er taget indenfor de seneste par måneder.

Annonce

Banegraven

Der er ingen byggekraner ved Banegården endnu. Men får DSB sin vilje, er visionen at overdække banegraven og skabe en grøn, levende og bilfri bydel - Banekvarteret. Det ligger dog formentlig nogle år ude i fremtiden.

Foto: Axel Schütt

Ceresbyen

1100 lejligheder, en campus til 5.000 VIA-studerende og deres lærere, butikker, kontorer, en restaurant, en café, Danmarks største p-kælder med plads til 1270 biler - og en park, der strækker sig helt ned til bredden af åen.

Sådan lyder indholdfortegnelsen på Aarhus' nye bydel Ceres Byen.

Foto: Axel Schütt
Ceresbyen fra den anden side. Foto: Axel Schütt

Den Gamle By

Det er ikke fordi, der bygges voldsomt i Den Gamle By. Det er nærmere omgivelserne omkring den, der er i rivende udvikling. Ceresbyen til den ene side, Tage-Hansens Gade til den anden, og der er også boliger på vej mellem købstadsmuseet og Botanisk Have.

Foto: Axel Schütt

Risskov Brynet

Når den nye bydel, Risskov Brynet, er bygget færdig om fire år, rummer den 1.500-1.800 boliger.

Både studieboliger og supervillaer er kommet op ad jorden, og hele siden med de høje blokke ud mod Vejlby Ringvej er bygget som støjskærme, så ingen af lejlighederne vender den vej ud.

Foto: Axel Schütt

Tage-Hansens Gade

Snart går omdannelsen af Amtssygehuset på Tage-Hansens Gade i gang. Med udflytningen til Skejby skal der gøres plads til en helt ny bydel.

Der skal bygges boliger i maksimalt seks etager, men der skal efter seneste plan være plads til 2.500 nye beboere og en urban park i området.

Ikke en byggeplads endnu, men snart går arbejdet i gang med at omdanne Amtssygehuset på Tage-Hansens Gade til en levende bydel med plads til 2.500 beboere. Foto: Axel Schütt

Aarhus Ø

Mellem 10.000 og 12.000 mennesker skal der bo på Aarhus Ø i alt, når Lighthouse og resten af boligerne er færdigbygget.

Også AARhus ud mod Bassin 7 og Ship i den anden ende ud mod Lystbådhavnen er godt på vej. Senere går byggeriet af Nikolinehus i gang.

Foto: Axel Schütt
Foto: Axel Schütt
Byggeriet af AARhus på Aarhus Ø går lige nu rigtig stærkt, og det Bjarke Ingels-tegnede byggeri er populært. 9 ud af 10 lejligheder er allerede solgt. På toppen ses her byudvikler Rune Kilden. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce