Annonce
Debat

Der er brug for en ældrelov

Karina Adsbøl (DF), medlem af Folketinget. Foto: Steen Brogaard

Læserbrev: De skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Aarhus viser et omsorgssvigt, der simpelthen ikke må finde sted i den danske ældrepleje. Desværre har noget lignende fundet sted på andre plejehjem og i andre kommuner. Senest i Randers Kommune har der været en lignende sag.

Det er rystende at se, denne nedværdigende behandling kan forekomme. Hvordan sikrer vi en ældrepleje i topklasse? Hvordan forebygger vi som samfund, at dette ikke sker fremadrettet?

Jeg tænker, at der er flere, der har et ansvar for at sikre ældre mennesker en værdig og omsorgsfuld behandling; der er det politiske ansvar, plejehjemsledernes ansvar, det personlige ansvar som ansat.

Annonce

I Dansk Folkeparti ønsker vi derfor en ældrelov, der giver de ældre ret til selvbestemmelse. Vi ønsker blandt andet, at klippekortsordningen skal skrives ind i en ældrelov, så plejehjemsbeboere og hjemmehjælpsmodtagere selv kan vælge, hvilke aktiviteter de gerne vil til. Det burde være en selvfølge.

Vi ønsker også, at omsorg bliver skrevet ind i lovgivningen på ældreområdet, så vi sikrer, at ældre mennesker får ret til omsorg. Det burde også være en selvfølge.


Vi ønsker endvidere, at ingen nattevagt skal gå alene og have 40 beboere at passe og se til. Vi ønsker derfor nationale standarder i forhold til normeringer.

Karina Adsbøl (DF), folketingsmedlem


Vi ønsker endvidere, at ingen nattevagt skal gå alene og have 40 beboere at passe og se til. Vi ønsker derfor nationale standarder i forhold til normeringer.

Vi ønsker et styrket uvildigt tilsyn på området, så ældre og deres pårørende får en direkte linje til Styrelsen for Patientsikkerhed, som de kan kontakte, hvis de er bekymrede for de forhold, der er på plejehjemmene. Midler skal øremærkes direkte til ældreområdet.

Der findes gudskelov rigtig mange dygtige medarbejdere i plejeomsorgssektoren, og jeg tror, mange af dem også bliver hårdt ramt på deres faglige stolthed med disse grusomme eksempler, som vi har set. Lad os også høre dem, hvad de mener, der er behov for.

Som tidligere ansat i plejeomsorgssektoren mener jeg, at man varetager et utroligt vigtigt erhverv, hvor empati og omsorg burde være en selvfølge. For ellers skal man ikke arbejde for og med mennesker.

I Dansk Folkeparti ønsker vi en ældre- og omsorgspleje i topklasse, så derfor er der brug for handling nu. Og der er brug for en ældrelovgivning nu.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Sport

Mens du sov: Kajak-Emma klar til semifinale, dansk bryde-nedtur og ny verdensrekord

Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Annonce