Annonce
AGF

Der er europæisk fodbold på højkant fredag: Det har lidt finale over sig

Det er tredje gang i David Nielsens AGF-karriere, at han står i den europæiske playoff-finale. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Når AGF tager imod AaB fredag aften, er der meget på spil for de to klubber: En plads i europæisk fodbold. David Nielsens AGF har flere gange stået i samme kamp, og cheftræneren ser kampen som lidt af en finale.

FODBOLD: Fredag tørner AGF og AaB sammen i, hvad der må beskrives som en sæsonfinale for de to hold. Der er nemlig europæisk fodbold på højkant.

Sidste år spillede AGF også playoff-kampen om europæisk fodbold, selvom det dengang blev til bronzemedalje, hvor det i denne sæson altså i stedet blev en fjerdeplads for David Nielsens tropper.

Det var i først i sidste runde af nedrykningsspillet, at det kom til at ligge fast, at AaB blev modstanderen, men med en overbevisende sejr på 4-0 over Sønderjyske trak nordjyderne det længste strå.

Annonce

- AaB er det bedste hold af de to, så jeg var ret sikker på, at AaB ville vinde det nedrykningsspil. Men det blev ret tæt til sidst, og før sidste runde kunne det jo godt have været Sønderjyske. Det er, hvad det er, AaB er det bedste hold, og det er dem, vi møder fredag, sagde David Nielsen efter mandagens kamp i Herning.

Som regel klar til fodbold på Ceres Park

Hos bookmakerne er AGF den umiddelbare favorit, med lige omkring 55 procent chancer for at vinde kampen i regulær spilletid ifølge de fleste bookmakere. Favoritrollen påtager cheftræner David Nielsen sig dog ikke ubetinget.

- Vi er et godt hold, AaB er et godt hold, det bliver en fed kamp. Vi har været en del af den her kamp rigtig, rigtig mange gange nu, og det har lidt finale over sig. Der er noget vigtigt på spil, så vi glæder os bare til at spille kampen, udtalte David Nielsen efter 4-0 nederlaget mod FC Midtjylland.


Det her mesterskabsspil og de kampe, der er blevet spillet, det har været voldsomt. Det er det højeste niveau, vi har set i Superligaen.

David Nielsen, cheftræner i AGF


Siden David Nielsen kom til AGF, har klubben deltaget i alle udgaver af den europæiske playoff, som dog skiftede format før denne sæson.

I 2018 nåede man finalen, hvor man tabte til FCK, mens det året efter blev til exit i semifinalen. Sidste sæson slog man OB i finalen og kom i europæisk fodbold for første gang i otte år. Fredag venter AaB så i Aarhus.

- Vi spiller den hjemme, så der kommer helt sikkert til at være fyldt - så mange der nu må være på Ceres Park - og så er det sjældent, at vi ikke er klar til at spille fodbold, fortalte David Nielsen mandag.

Annonce

Det bedste fodbold i Superligaen

Den nuværende struktur i Superligaen gør det altså muligt, at sæsonens nummer syv kan løbe med en europæisk plads for næsen af nummer fire, men David Nielsen ser ingen grund til at kritisere formatet.

- Der skal jo være noget at spille om, for dem der er nede under os. Det er jo den struktur, vi spiller under. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er rigtigt eller forkert, lød det fra David Nielsen mandag aften.

Faktisk mener cheftræneren på Fredensvang, at den nye struktur har været med til at løfte dansk fodbold.

- Det her mesterskabsspil og de kampe, der er blevet spillet, det har været voldsomt. Det er det højeste niveau, vi har set i Superligaen. Så ved jeg godt, at folk er nostalgiske, men den bedste fodbold, der er blevet spillet i Superligaen, er blevet spillet i mesterskabsspillet i år, pointerede David Nielsen.

Fredagens kamp sparkes i gang klokken 19.00 på Ceres Park. Der er meldt udsolgt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce