Annonce
Debat

Der er ikke tid til grøn tøven: Nu skal du være hurtig på tasterne

"Midtjydernes lyst til at udskifte oliefyr og naturgas med et grønnere alternativ afhænger af økonomien. Men nu er der hjælp på vej – hvis du altså er hurtig på tasterne", skriver Martin Arberg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DEBAT: Midtjydernes lyst til at udskifte oliefyr og naturgas med et grønnere alternativ afhænger af økonomien. Men nu er der hjælp på vej – hvis du altså er hurtig på tasterne.

Den 7. april er en vigtig dato for de mange midtjyske boligejere, som har tøvet med at sige farvel til deres gamle oliefyr eller naturgas. Det er dagen, hvor man kan søge støtte fra Bygningspuljen, hvis man f.eks. vil investere i energiforbedringer af hjemmet.

250 millioner kroner er i spil ved den første af tre tilskudsrunder i år. Det lyder måske af meget, men i praksis vil beløbet være alt for lille til at dække behovet for de tusindvis af boligejere, som vil have del af pengene. Da et tilsvarende beløb blev gjort tilgængeligt sidste år, var alle pengene brugt på blot fire dage, og cirka 13.000 ansøgninger endte med afslag. Det gælder med andre ord om at være hurtig på tasterne.

Annonce


Benyt nu lejligheden til at omsætte de grønne ambitioner til handling. Det giver god mening i længden – både for miljøet og din pengepung.


For skal vi have gang i den grønne omstilling i de midtjyske hjem, ja, så skal der penge på bordet. I en befolkningsundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne svarede 41 procent af boligejerne i Region Midtjylland, at netop prisen på installationen af varmepumpen var den største barriere. Samtidig svarer 18 procent, at de har svært ved at gennemskue markedet.

Derfor er det også en skidt idé at købe varmepumpen i det lokale byggemarked. I stedet bør du holde dig til autoriserede VE-installatører, der ved, hvad de har med at gøre og kan finde en løsning, som er tilpasset dine behov. Ellers risikerer du at stå skuffet tilbage med en pumpe, der ikke lever op til forventningerne.

Når man så samtidig tænker på, at der stadig er tusindvis af boliger i regionen, som opvarmes med olie og naturgas – eksempelvis er der stadig 1.880 oliefyr i Aarhus – så gælder det om at komme i gang, mens der stadig er tilskudskroner at få fat i. Derfor: Benyt nu lejligheden til at omsætte de grønne ambitioner til handling. Det giver god mening i længden – både for miljøet og din pengepung.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Stiften mener: Derfor spiller kvinde-sporten fallit i øjeblikket

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce