Annonce
Østjylland

Der er ingen skjult dagsorden om vand

Claus Bloch (V) luftede en konspirationsteori, som borgmester Jørgen Gaarde (S) straks dementerede. Pressebillede.

SKANDERBORG: Byrådet har i enighed vedtaget en vandforsyningsplan, der skal sikre kommunens borgere rent drikkevand.

Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget, forklarede, at det endelige forslag var blevet tilpasset efter en høring, hvor flere vandværker havde kritiseret forslaget for at være for stram.

- Vi blev så enige om det her forslag, der er lidt mere pædagogisk og hvor et vurderingsark for de enkelte vandværker er pillet ud. Og nu er det er enigt udvalg, der står bag indstillingen, forklarede han.

Peter Porse (V) sagde, at forslaget er bleve bedre efter en proces, hvor Venstre har påpeget en række fejl i materialet.

- Der er mange eksempler på, at man opfinder problemer, som så skal løses. Fakta er, at vi har et godt drikkevand, sagde Peter Porse.

Annonce

Konspirationsteori

Hans partifælle Claus Bloch (V) sagde, at processen har været så belastende for nogle af de små vandværker, at de har valgt at nedlægge sig selv.

- Nu gider de ikke mere. Det betyder, at vi får færre boringer og dermed bliver mere sårbare. Fortsætter vi med at føre os frem på den måde, så vil det fortsætte. Men det er måske en skjult dagsorden, at man gerne vil lukke de små vandværker, så Skanderborg Forsyning kan overtage det hele, sagde han.

Det dementerede borgmester Jørgen Gaarde straks.

- Der er ingen - heller ikke i Skanderborg Forsyning, der drømmer om, at Skanderborg Forsyning skal overtage det hele. Vi har et stort ønske om at bevare den decentrale struktur, og vi ønsker at at give en stærk opbakning til de folk, der frivilligt driver de mindre vandværker, sagde Jørgen Gaarde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce