Annonce
Debat

Der er så meget, rådmanden kunne gøre

Åbent brev til kulturrådmanden i Aarhus:

Kære Rabih.

For mange år siden kæmpede vi to om de samme pladser i Aarhus Byråd. Du vandt og blev senere kulturrådmand. Jeg tabte og forlod derefter politik helt. Ikke desillusioneret, men for at søge nye udfordringer, hvor der ikke var plads til politik.

Jeg skriver til dig, fordi der er en sag, der fortjener din opmærksomhed. Du har nemlig en unik chance for at gå over i historien som den kulturrådmand, der rettede op på en af de største bygningsmæssige fejltagelser i byens historie; ombygningen af byens stadion.

Annonce

Du har sikkert bemærket, at debatten lige nu er i fuldt flor, og at AGF nu også har meldt ud, at de ikke i fremtiden kan se sig selv spille på et atletikstadion.

Men som kulturrådmand har du forholdt dig underligt tavs i den debat. Kun en melding om, at byen har et fint 'opvisningsstadion', er det blevet til.

Men nu har du chancen for at stå på den rigtige side af historien. Det kræver blot, at du anerkender problemet - ikke andet.

For der er ingen, der siger, at kommunen skal finde 300 mio. til et nyt stadion - endsige halvdelen. Men et signal om, at man er åben for at diskutere en løsning på den lange bane - det synes ikke være for meget forlangt. Især ikke set i lyset af, at problemet trods alt kun er opstået, fordi dine forgængere ikke turde lave den rigtige løsning, da man i sin tid ombyggede Aarhus Stadion.

Der er mange måder, hvorpå du kan gøre en forskel: I ønsker en multiarena ved Godsbane-arealet. Hvorfor ikke supplere det ønske med, at det også kunne blive et fodboldstadion, hvis der er private investorer til den tanke?

I kunne også tilbyde AGF en nedsat leje for det nuværende stadion mod, at den lejenedsættelse så gik til en pulje, som i fremtiden kunne bidrage til en løsning. Du kunne samle kulturudvalget til en studietur til Silkeborg, Herning og Esbjerg og se, hvordan de løste problemet med deres stadion. I kunne igangsætte en analyse af udgifterne ved en eventuel ombygning.

Der er så meget, man kan gøre nu - uden man skal love at finansiere en ombygning eller et nyt stadion. Lige nu handler det først og fremmest om signaler og om at anerkende, at det nuværende stadion ikke fungerer til sit hovedformål.

Og det er ikke bare mig og alle andre fodboldelskere, der ønsker et fodboldstadion. Selv din partifælle, den tidligere rådmand for teknik og miljø Peter Thyssen, mente også, at byen fortjener et nyt stadion. Og nu er det jeres hovedkunde og eneste lejer, AGF, som om seks år måske finder et nyt sted at spille.

Så det er efterhånden hele byen, der kan se og anerkender problemet - nu mangler vi bare de rette politiske signaler. Og de kan komme fra dig. Som sportens rådmand kan du allerede nu stille dig i spidsen for en proces, der om en overskuelig fremtid kan ende med det, vi er så mange, der brændende ønsker os: Et fodboldstadion i Aarhus.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Kopi-dom skaber glæde hos kunsthåndværkere: Glaspuster oplever selv problemet

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Mere end 1800 smittede igen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Gift-skandale i Aarhus tager en ny drejning: Nu er jagten på ekstrem gift i mælk fra køer ved brandskole forbi

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Alarm 112

77-årig kvinde med blå sko efterlyses: Lider af alzheimer og kan ikke selv finde hjem

Aarhus

Dagens corona-tal: Antallet af nye smittede fortsætter stigningen

Aarhus

Vil du med hjem og se min hundehvalp? 10-årig dreng udsat for ubehagelig oplevelse

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

Debat

Send flere busser mod Sabro: Så slipper vi samtidig for et farligt sving i Tilst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Annonce