Annonce
Debat

Der er så meget, rådmanden kunne gøre

Åbent brev til kulturrådmanden i Aarhus:

Kære Rabih.

Annonce

For mange år siden kæmpede vi to om de samme pladser i Aarhus Byråd. Du vandt og blev senere kulturrådmand. Jeg tabte og forlod derefter politik helt. Ikke desillusioneret, men for at søge nye udfordringer, hvor der ikke var plads til politik.

Jeg skriver til dig, fordi der er en sag, der fortjener din opmærksomhed. Du har nemlig en unik chance for at gå over i historien som den kulturrådmand, der rettede op på en af de største bygningsmæssige fejltagelser i byens historie; ombygningen af byens stadion.

Du har sikkert bemærket, at debatten lige nu er i fuldt flor, og at AGF nu også har meldt ud, at de ikke i fremtiden kan se sig selv spille på et atletikstadion.

Men som kulturrådmand har du forholdt dig underligt tavs i den debat. Kun en melding om, at byen har et fint 'opvisningsstadion', er det blevet til.

Men nu har du chancen for at stå på den rigtige side af historien. Det kræver blot, at du anerkender problemet - ikke andet.

For der er ingen, der siger, at kommunen skal finde 300 mio. til et nyt stadion - endsige halvdelen. Men et signal om, at man er åben for at diskutere en løsning på den lange bane - det synes ikke være for meget forlangt. Især ikke set i lyset af, at problemet trods alt kun er opstået, fordi dine forgængere ikke turde lave den rigtige løsning, da man i sin tid ombyggede Aarhus Stadion.

Der er mange måder, hvorpå du kan gøre en forskel: I ønsker en multiarena ved Godsbane-arealet. Hvorfor ikke supplere det ønske med, at det også kunne blive et fodboldstadion, hvis der er private investorer til den tanke?

I kunne også tilbyde AGF en nedsat leje for det nuværende stadion mod, at den lejenedsættelse så gik til en pulje, som i fremtiden kunne bidrage til en løsning. Du kunne samle kulturudvalget til en studietur til Silkeborg, Herning og Esbjerg og se, hvordan de løste problemet med deres stadion. I kunne igangsætte en analyse af udgifterne ved en eventuel ombygning.

Der er så meget, man kan gøre nu - uden man skal love at finansiere en ombygning eller et nyt stadion. Lige nu handler det først og fremmest om signaler og om at anerkende, at det nuværende stadion ikke fungerer til sit hovedformål.

Og det er ikke bare mig og alle andre fodboldelskere, der ønsker et fodboldstadion. Selv din partifælle, den tidligere rådmand for teknik og miljø Peter Thyssen, mente også, at byen fortjener et nyt stadion. Og nu er det jeres hovedkunde og eneste lejer, AGF, som om seks år måske finder et nyt sted at spille.

Så det er efterhånden hele byen, der kan se og anerkender problemet - nu mangler vi bare de rette politiske signaler. Og de kan komme fra dig. Som sportens rådmand kan du allerede nu stille dig i spidsen for en proces, der om en overskuelig fremtid kan ende med det, vi er så mange, der brændende ønsker os: Et fodboldstadion i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce