Annonce
Livsstil

- Der er sgu ikke meget hverdag over dét album.

Andreas Jessen Foto: Emilia Staugaard

Mig og Kulturen: Andreas Jessen

Annonce

Hvad bidrager kulturoplevelser med i dit liv?

- Det bidrager med tanker og refleksioner, der rækker ud over hverdagens petitesser. De bidrager med grin og gråd og alt det indimellem. Kulturen er på mange måder også det, der binder mig sammen med mine medmennesker.

Hvilken bog eller hvilket blad har givet dig en god oplevelse?

- Da vi var børn, læste min far ”Brødrene Løvehjerte” af Astrid Lindgren for min bror og mig. Den historie vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg synes, at broderforholdet beskrives i sin absolut smukkeste form.

Hvilket album eller hvilken koncert vil du gerne høre igen?

- Jeg vil egentlig gerne snart genhøre albummet ”Frengers” af Mew. På sin vis er det soundtracket til mine tidlige teenageår, hvor alt skulle udforskes, og hvor jeg virkelig begyndte at smage på livet. Det er et utroligt malerisk og samtidig melodisk lydbillede, som sender mig ud på de vildeste rejser - hen over norske fjorde og islandske gletsjere. Det lyder en smule højtravende, men det er det bare også på den der virkelig fantastiske måde. Der er sgu ikke meget hverdag over dét album.

Hvilken film, tv-serie eller hvilket teaterstykke har gjort indtryk?

- Jeg bliver nok nødt at nævne min danske yndlingsfilm ”Blinkende lygter”. Jeg synes simpelthen, det er en fænomenal god film, som får mig til både at grine og græde, hver gang jeg ser den. Og tro mig, jeg har set den mange gange. Skuespilpræstationerne er efter min mening i en liga for sig, og at min egen bror tilmed har en lille rolle i filmen, gør den bare endnu mere speciel for mig. Det er en af dem, man gerne ville have været en del af.

Hvilket kunstværk eller hvilken udstilling tænker du tilbage på?

- Sidste sommer oplevede jeg Dodekalitten på Lolland i forbindelse med, at Minds of 99 spillede en koncert dernede. Det er et meget enkelt og storslået kunstværk, som skærer sig resolut op af de Lollandske kornmarker. Et helt specielt sted som bestemt ikke blev mindre specielt af en fantastisk koncert.

Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

- Jeg har en stor kærlighed til møbelkunst. Jeg er vild med mange af de klassiske danske navne, men især Børge Mogensen kunne noget helt specielt i min optik. Hans materialer og formsprog taler meget til mit temperament. Inden jeg besluttede mig endeligt for at gå skuespilvejen, var møbelkunst et fag, jeg flirtede lidt med. Det blev dog ikke til noget i første omgang, men man ved jo aldrig, hvad der sker.

Hvilken kulturoplevelse drømmer du om at få mere tid til?

- Jeg har sådan set fint med tid til kultur, men jeg vil gerne blive bedre til at læse bøger.

Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

- Det synes jeg faktisk ikke, der er nogen legitim grund til at dele offentligt, så den vil jeg nok holde for mig selv. Så er der heller ikke nogen, der føler sig trådt på.

Andreas Jessen

Født 22. juli 1989. Er opvokset i Søborg og uddannet fra Skuespillerskolen i Odense i 2016.

Mange vil kende ham fra filmen ”Hvidsten Gruppen”, hvor han spillede Jacob. Efterfølgende har publikum kunnet møde ham i blandt andet filmene ”Tordenskjold og Kold” og ”Valhalla” og i tv-serierne ”Bedrag” og ”Mercur”, ligesom mange børn husker ham fra julekalenderne ”Ludvig og Julemanden” og ”Den anden verden”.

Er aktuel i krimiserien ”Alfa”, der kan ses på TV2 Zulu og TV2 Play. Serien er skabt af Avaz-brødrene, og Andreas Jessen spiller - for første gang - over for sin bror, Sebastian Jessen, der også er skuespiller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce