Annonce
Østjylland

Der er social skævhed på affald

- Med dette tilsagn ser jeg frem til, at vi får et mere retfærtdigt takstblad, sagde Jens Szabo. Arkivfoto: Bollerup
Annonce

SKANDERBORG: Da byrådet vedtog gebyrer for renovation og affald for 2017, beklagede Jens Szabo (V) sig over, at taksterne for tømning af små og større affaldscontainere giver en uforholdsmæssig dyrere regning for forbrugere med en stor 400 liter container, end for dem med en lille container på 190 eller 240 liter.

- Hvis jeg har for meget affald til at nøjes med de små conatinere og derfor vælger en 400 liger, så er det 25 procent billigere for mig at vælge at få to små containere end én stor. Det hænger ikke sammen i mit hovede. Jeg mener, det har en social slagside, da den billigste løsning er i normale private husstande, mens det er forholdsvis dyrere at få hentet affald i for eksempel en boligforening. Jeg synes, det er noget, der skal rettes op op, og jeg håber, det sker, sagde han.

Det viste sig, at Jens Szabo faktisk før byrådsmødet havde inviteret sin byrådskollega Kristian Skovhus (S), der er formand for bestyrelsen i Renosyd, til et privat møde for at sætte ham ind i problemstillingen. Og Kristian Skovhus var lydhør.

- Det er fuldstændig rigtigt. Jens Szabo har ret i, at der er nogle skævheder, og det vil vi gå videre med næste gang, der skal laves et nyt takstblad, så der bliver skabt sociale retfærdighed, sagde Kristian Skovhus.

- Med dette ttilsagn ser jeg frem til, at vi får et mere retfærtdigt takstblad, sagde Jens Szabo.

Det samlede gebyr i 2017 for en helårsbolig med standardydelsen er 2.156 kr., ni kr. billigere end i 2016.

boll-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce