Annonce
Østjylland

Der gror radio-perler i en baghave i Rønde

<p>Sønnen Noah og datteren Filippa inspirerede Lars Jul fra Rønde til at lave Danmarks bedste radioreklame. Det er anden gang Lars Jul vinder den prestigefulde radioreklamepris, og han lavede reklamen i baghaven i hjemmet på Ravnevej i Rønde. Foto: Privat/Lene Marlen Jul</p>

Lars Jul vinder branchens fineste priser for radiospots. De spirer i en baghave i Rønde og med hjælp fra husets to børn. Han længes ikke efter en finere adresse.

Annonce
En baghave, to sprælske børn og et hoved fyldt med kreative tanker.
Lars Jul vandt midt i september landets mest prestigefulde radiopris for reklamefolk. Det skete for anden gang. Fotograf: Emilia Therese
De ingredienser får Lars Jul fra Rønde til at gå op i en højere enhed som producent af radioreklamer. Lars Jul har netop fået Danmarks mest prestigefulde radiopris, Prix Radio 2016, for et reklamespot. I reklamen optræder Lars Juls børn Noah og Filippa i hovedrollerne.
»Jeg har fundet det perfekte set-up med mit eget lydstudie. Jeg er både idémand, tekstforfatter og producer. Det gør det dejlig enkelt og effektivt. Når jeg først har ideen i hovedet, løber det nærmest ud af hænderne på mig. Mit arbejde er min hobby, og jeg elsker det,« understreger Lars Jul.
Lars Jul har lavet mere end 3.000 reklamespots til firmaer som bl.a Elgiganten, Toys'R'us, Magasin og jem & fix.
Reklamemanden holder til i et parcelhus på Ravnevej i Rønde, hvor han fra et lydstudie i baghaven producerer de 30 sekunder lange reklamer.
Der er bud fra hele Skandinavien efter den dygtige reklamemand. Men han holder klippefast i at arbejde fra bopælen i Rønde.
»Det har været lykken for mig at finde en niche, hvor jeg er den bedste indenfor mit felt og samtidig har formået at kombinere det med at være hjemme ved familien. Jeg er taknemmelig for at have fundet et set-up, hvor jeg kan bevare tilknytningen til Rønde. Jeg synes selv, jeg er et bevis på, at man godt kan have et arbejde, der går ud over det lokale, men kan udføres hjemmefra,« forklarer han.
Lars Jul er opvokset i Assentoft. Allerede som barn lavede han lokalradio, og det endte med en læreplads som lydtekniker i de kendte PUK-studier i Randers.
»At være kreativ med tekst og lyd har været min hobby siden jeg som knægt nørdede med lokalradio,« forklarer den selvstændige reklameproducent fra Rønde.
Siden blev Lars Jul blev radiovært, og han har blandt andet haft en tjans som chefproducer for Radio 2/Radio Uptown i København.
Prix Radio 2016 - Danmarks Officielle Radiopriser blev uddelt fredag 16. september på spillestedet Vega i København. Det skete i forbindelse med en af Europas førende konferencer for radio- og reklamefolk, »Radiodays«.
Lars Jul fik Prix Radio 2016, for reklamespottet »Langelandsfestival: Vi ses, røvhuller«. I spottet optræder Lars Juls børn Noah og Filippa i hovedrollen som to frække unger, der står på festivalens store scene og råber til publikum. 25.000 hvinende publikummer og festivalkonferencieren Bubber medvirker også i spottet.
I 2012 blev et andet af Lars Juls Langelandsfestival-spots, »Fuckfinger«, også kåret til årets bedste ved Prix Radio.
Også i dette spot udgjorde søskendeparret Fillipa og Noah på nu otte og ti år det fjollede og frække lydspor. Spottene for Langelandsfestivalen er blevet hørt af millioner af mennesker i blandt andet radiostationerne Radio 100 og Radio Nova.
»Folk snakker stadig om Fuckfinger-spottet fra 2012. Mine børn er nærmest blevet en slags maskotter for festivalen. Et år blev de inviteret op på Store Scene og interviewet af Bubber foran 25.000 publikummer. Det var også her, jeg optog noget af lyden til dette års prisvindende spot,« fortæller Lars Jul.
Lars Jul har også vundet Epica Awards Bronze. Det skete i 2010, da han i samarbejde med Envision blev belønnet for en radioreklame for Falk Lauritsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce