Annonce
Østjylland

Der hamres og bankes på Thors Bakke: Inden længe kommer lastbilerne også

Der arbejdes i øjeblikket med at ramme spunsvægge ned på byggepladsen på Thors Bakke, så det sikres at vejen og asfalten ikke tager skade når der skal bygges. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Spunsvægge er ved at komme på plads, og derefter skal der graves 12.000 kubikmeter jord væk. I september begynder støbning af fundamentet, og så er skabelsen af Tårnet på 19 etager for alvor i gang.
Annonce

Randers: Har du hørt dybe drøn og mærket vibrationer fra byggeriet på Thors Bakke, så er det fordi spunsvægge er ved at blive hamret i jorden for at holde på Thorsgade, asfalt og jord, når der skal graves ud til to bygninger og p-kælder på stedet.

- Vi er stadig i den spæde opstart af byggeriet, og vi monterer i øjeblikket, og de næste par uger, spunsvægge. Når det er gjort, går der tre uger med at sætte ankre i, så vi er sikre på at spunsvæggene holder, siger byggeleder Ulrik Olesen.

Opførelsen af de 19 etager på Thors Bakke er hans absolut højeste byggeri til dato.

Han fortæller, at efter ankrene er kommet i, så skal der graves ud til de to bygninger og parkeringskælder.

Der bliver officiel første spadestik 15. august, og det bliver på hele byggeriet, altså både Thors Tårn og ungdomsboligerne.

- Vi skal have gravet 12.000 kubikmeter jord af, og det bliver vel cirka 100 lastbillæs, der skal køres væk. Vi skal ikke grave mere en en halv til en hel meter ned under asfalten, fordi området skråner så meget, siger Ulrik Olesen.

Indkørslen til p-kælderen bliver via Thors Plads.

Der er officielt første spadestik af byggeriet i august, og i september går det løs med selve byggeriet. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce

160 betonpæle på vej

Når der er gravet ud, skal der rammes 160 betonpæle ned á 40 gange 40 centimeter ned for at stabilisere bygningen.

Derefter, til september, begynder støbningen af fundamentet, og så kommer der kørende betonelementer til bygningen ind på byggepladsen.

- Vi bygger hele pivtøjet på én gang, altså begge bygninger. Og vi holder tidsplanen, så det hele kommer til at stå klar til juli 2021, siger byggelederen.

Mens det store byggeri står på, er Thorsgade spærret af i toppen for at give plads til byggeriets kørsel. Der er lukket fra Dragonvej til Kasernevej - en bid vej på 90 meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce