Annonce
Østjylland

Der mangler fodbolddommere på Djursland

Der er brug for flere fodbolddommere på Djursland. Foto: Morten Dueholm

Djurslands Fodbolddommerklub håber at kunne tilbyde kursus i Grenaa.

Annonce

DJURSLAND: Djurslands Fodbolddommerklub forsøger i et samarbejde med DBU Jylland at samle kursister nok til at gennemføre et DBU Dommergrundkursus i Grenaa. Det skal i så fald ske med start mandag 27. februar.

Baggrunden for dette initiativ er, at antallet af aktive fodbolddommere på Djursland er for nedadgående. Og man skal faktisk tilbage til 2013 for at finde det senest gennemførte dommerkursus på Djursland.

Gennemsnitsalderen på fodbolddommerne på Djursland nærmer sig mistænkeligt de 50 år. En statistik udregnet med baggrund af de dømte kampe i 2016, fortæller, at 62,9 procent af disse kampe blev dømt af dommere i en alder fra 46 år og opefter.

- Det fortæller på bedste vis, at det vil være godt for "Fodbold Djursland", hvis der kan skabes lidt større interesse for dommergerningen - og dermed også interesse for at tage en uddannelse som fodbolddommer, her på næsen af Jylland, siger Poul Johan Christensen fra Djurslands Fodbolddommerklub.

Dommerklubben og DBU Jylland har fokus på følgende målgrupper i rekrutteringskampagnen: Uddannelsesinstitutioner, idrætsefterskoler og fodboldklubberne.

Der er fra såvel dommerklubben som fra DBU Jylland rettet henvendelse til disse med opfordring til et positivt medspil i arbejdet med at skaffe nye dommere.

- Vi har fået stort medspil fra de to førstnævnte, og vi har været på "salgsbesøg" på flere skoler. Det kniber lidt mere med responsen og medspillet fra fodboldklubberne. Vi har i dommerklubben stor forståelse for, at klubberne i forvejen har mange opgaver at løse, og at udfordringen med at skaffe nye dommere ikke nødvendigvis får førsteprioritet. Imidlertid vil vi ikke undlade at nævne, at det i sidste ende jo er hjælp til selvhjælp for klubberne. Tanken om, at det pludselig en dag ikke er muligt at bestille en dommer, ganske enkelt fordi "hylden" er tom, er ikke rar, siger Poul Johan Christensen.

- Vi tager gerne imod, uanset alder. Men med henvisning til gennemsnitsalderen, vil det i sagens natur være rigtig godt, hvis vi kan få unge til at interessere sig for dommergerningen. Og der er brug for såvel kvinder/piger og mænd/drenge, siger Poul Johan Christensen.

Dommerfordele

Noget af det som en dommeruddannelse - med et efterfølgende aktivt virke giver, er:En lederuddannelse - og ledelseserfaring der kan bruges på CV'et.

God motion i et sportsligt miljø.

Et fantastisk studiejob/gode lommepenge/supplement til SU.

Stort socialt og fagligt netværk.

Gode oplevelser på fodboldbanen.

Muligheden for en karriere.

Forbedrede kommunikationsevner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce