Annonce
Østjylland

Der mangler noget: Gymnasieliv uden krammere

Anne-Vera Gudmandsen (t.v.), Johanne Berg Thomassen og Liv Damkjer (t.h. ) er glade for, de har fået lov at gå begynde på Odder Gymnasium igen. Foto: Mads Dalegaard
Tre elever fra 3.a på Odder Gymnasium fortæller om fornøjelsen ved at se hinanden igen - og om usikkerheden om fremtiden.

Odder: Bliver der overhovedet nogen studenterfester? Og hvad hvis jeg selv bliver syg og kommer til at smitte nogen?

Tankerne er mange hos de gymnasieelever, som bliver studenter til sommer. Onsdag fik de lov til at komme tilbage og få en nogenlunde normal undervisning.

- Det er virkelig rart. Online-undervisningen har fungeret, men der mangler noget dialog mellem lærer og elev og mellem eleverne. Her har vi snakket om de opgaver, vi har fået, og det får vi meget mere ud af. Og så er der det sociale, at få en dagligdag og se mennesker. Det har været megamærkeligt at være hjemme, selv om jeg er begyndt at vænne mig lidt til det, fortæller Anne-Vera Gudmandsen.

Hun har også savnet noget andet, som hun må undvære på gymnasiet, hvor eleverne skal holde afstand.

Annonce

Det går først op for en, når det er taget væk, hvor meget det betyder at kramme og bare stå tæt på andre mennesker.

Anne-Vera Gudmandsen, elev i 3.a

Savner at kramme

- Det går først op for en, når det er taget væk, hvor meget det betyder at kramme og bare stå tæt på andre mennesker, tilføjer Anne-Vera Gudmandsen.

Hun går i 3. a sammen med blandt andre Johanne Berg Thomassen og Liv Damkjer, som har de samme erfaringer.

- Det er megafedt og dejligt at komme tilbage, selv om vi har snakket online. Jeg har også brugt den måde at være sammen med nogle veninder, jeg nogle gange drikker cocktails med, siger Johanne Berg Thomassen.

- Det er meget rart at komme her. Odder Gymnasium er meget personligt, man kender sine lærere, tilføjer Liv Damkjer.

De tre piger ved godt, at det er usikkert, om de kan fejre studenterhuerne med fest og farver. Gymnasiets gallafest er blevet udskudt igen, og eleverne har selv snakket om at udsætte studenterkørslen til bedre tider. For der er er ikke så meget at gøre. De ved godt, det er vigtigt at holde afstand, selv om de ikke personligt er bange for corona-virussen.

- Hvis jeg får det, så får jeg det, konstater Anne-Vera Gudmundsen.

Vil ikke smitte andre

- Men det her er megaalvorligt, så vil man gøre det bedste for at hjælpe. Jeg frygter ikke selv at blive syg, men hvis jeg fik det, kunne jeg ikke lade være med at tænke på de 14 dage inden, hvor jeg kunne have smittet folk, siger Johanne Berg Thomassen.

Hun skulle have været til Italien med sin kærestes familie i sommerferien, men det bliver ikke til noget. Hun håber, at hun kan begynde at studere klassisk filologi på Aarhus Universitet efter sommerferien.

Liv Damkjer er ret sikker på, at hendes familie har haft corona derhjemme, selv om hun ikke havde de samme symptomer som forældrene. I mellemtiden er hun begyndt at strikke, og da hendes spejderaktiviteter blev aflyst, fandt hun på andre metoder.

- Så lavede vi online-løb for spejderne, siger hun.

- Det er fedt, at folk prøver at finde nye måder at gøre tingene på og løse problemerne på, siger Anne-Vera Gudmandse.

Hun skulle selv til Australien og være au pair i slutningen af august. Nu ved hun ikke, hvornår hun kommer af sted.

Liv Damkjers plan er at finde et job efter sommerferien for at tjene nogle penge, og den plan holder hun fast i.

Ni elever er der plads til i et klasselokale, når eleverne skal sidde med to meters afstand. Hver klasse må bruge tre lokaler. Foto: Mads Dalegaard

Det er gjort ganske tydeligt for eleverne, at de ikke må sidde sammen i Pyramidesalen. Foto: Mads Dalegaard
Normalt summer der af liv, nu er spiseområdet spærret af. Foto: Mads Dalegaard
Rektor Lars Bluhme er glad for at have de ældste elever tilbage på Odder Gymnasium. Med de nuværende regler er der kun plads til én årgang ad gangen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

AGF For abonnenter

Bagkanten: AGF kunne snildt have siddet tungere på den tredjeplads

Annonce