Annonce
Sport

Der sad tre keepere på bænken for at fylde ud: Alligevel snuppede Brabrand et point mod rækkens tophold

Henrik Borup kom på tavlen to gange i Brabrands seneste kamp mod VSK Aarhus. I dag var han bare tæt på. Her er han i duel med den tidligere Brabrand-spiller Emil A. Nielsen. Foto: Ole Nielsen.
Brabrand burde have været foran ved pausen men blev presset længere tilbage i anden halvleg.

FODBOLD: Jammerbugts cheftræner Bo Zinck måtte tænde en cigaret, da han gik tilbage til 2. halvleg.

Han havde set sit mandskab, 2. Division Pulje 1's tophold, spille en rædderlig første halvleg, hvor de var decideret heldige med ikke at være bagud.

Mod Brabrand.

Annonce

Et mandskab, der i virkeligheden minder meget om Jammerbugt. 4-4-2-fodbold, masser af aggressivitet i duellerne, ret direkte fodbold og ikke mindst energi. Men det var altså også et Brabrand-hold, der kun kunne fylde holdkortet ud denne skærtorsdag, fordi de havde tre målmænd på bænken.

Kampen endte 0-0.

En gestus

Den specielle målmandssituation var en gestus fra cheftræner Tom Søjbergs side. For at anerkende alle de mand, der arbejder før kampene for at gøre divisionsopgøret muligt. Og så kan det godt være, at hverken Mathias Ørnskov, Jakob Bossow eller Henrik Lindhard ser ud til at være i nærheden af spilletid, men de en del af holdet. Og derfor skulle de være en del af truppen, ræsonnerede Søjberg efter kampen.

Brabrand manglede også højre backen Casper Lykke. Han var blevet syg, formentlig ikke af covid-19, men i disse tider tager man ingen chancer. Mostafa Maarouf var derfor sendt fra start på backen, hvor han skulle stå over for en af divisionens største profiler i denne sæson i Bardhec Bytyqi.


Vi er glade for at have holdt nullet, men vi spiller også på lykke og fromme i vores felt i anden halvleg

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF


Så der var ingen tvivl om Brabrands mangler - læg dertil at Frederik Selch Poulsen måtte udgå i første halvleg med en hovedskade. Alligevel var det holdet fra det vestlige Aarhus, der dominerede, maste på og havde kontrol over opgøret.

Intet i første halvleg tydede på, at Jammerbugt aktuelt skulle være et tophold, og Brabrand burde have været foran efter første halvleg, hvor Frederik Selch Poulsen nåede at ramme overliggeren, Kasper Andersen fik brændt en friløber, og hvor Henrik Borup var tæt på at nå en flad centrering af Mike Kaljo efter en kontra.


I anden halvleg vendte det dog lidt. Jammerbugt satte mere sammen, dog stadig mest bygget op på meget lange og direkte afleveringer, men det gav chancer. Især til aller-allersidst, hvor Sead Gavranovic brændte en helt frihovedstødschance.

Fortjent udfald

Men ingen af de to mandskaber var dygtige nok til at udnytte chancerne, og så bliver 0-0 jo pludselig et fair resultat.

- De er bedre end os i anden halvleg og er mere snu. De prøver at samle andenboldsspillet bedre op og hænger bedre sammen i grupper, og så får de faktisk opbygget nogle situationer, hvor vi ikke sætter spillet ret godt sammen. Men jeg hæfter mig ved første halvleg, og i pausen sagde jeg også til holdet, at det eneste, vi manglede, var lidt bedre opdækning på standardsituationer og så et par mål.

- Det er også derfor, et par af spillerne hænger lidt med hovedet nu, for de synes også, at der var mere i kampen for os end et enkelt point. Men set over 90 minutter er uafgjort fair. Vi er glade for at have holdt nullet, men vi spiller også på lykke og fromme i vores felt i anden halvleg, siger Tom Søjberg.

2. Division

Brabrand IF - Jammerbugt FC 0-0 (0-0)

  • Brabrand IF (4-4-2): Christoffer Kørschen - Mostafa Maarouf, Daniel Lundholm, Simon Vesterbæk, Michael Kærgaard Pedersen - Mike Kaljo, Jesper Henriksen (Oliver Iserhorst 81.), Thomas Viggers, Frederik Selch Poulsen (Benjamin Suner 30.) - Henrik Borup, Kasper Andersen 
  • Jammerbugt FC (4-4-2): Marcus Bundgaard - Glenn Rask, Simon Jensen, Søren V. Pedersen, Emil A. Nielsen - Bardhec Bytyqi, Christian Rye, Issah Salou, Sead Gavranovic - Viktor Ahlmann (Morten Uglebjerg Thomsen 46.), Lasse Storvang (Max Møller 46.). 
  • Advarsler: Jammerbugt: Christian Rye & Søren V. Pedersen.


Mål fik han ingen af. Til gengæld fik han et point mere til stillingen. Torsdagens kamp mod Jammerbugt var en udsat kamp fra efteråret, hvor nordjyderne ikke måtte rejse på grund af corona-virussens minkmutation. Derfor har Brabrand nu syv point ned til Holbæk under stregen.

Og Jammerbugt? De ligger stadig nummer et i rækken, men er inde i en halvdårlig stime med fire kampe uden sejr, ja og uden mål.

Måske var det dét, der kørte rundt inde i hovedet på Bo Zinck, da han i pausen tændte op for en smøg. Måske er Jammerbugt ved at smide oprykningen?

2. Division er ikke blevet mindre spændende i dette forår. Der resterer 10 kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce