Annonce
Aarhus

Der skabes plads til Ovartaci på Journalisthøjskolen

Journalisthøjskolens hovedbygning mod Olof Palmes Allé bliver bevaret og bliver i stedet et fælleshus med café og museum. Visualisering: Sleth Arkitekter

Stort projekt med socialøkonomiske virksomheder er under udvikling.

AARHUS: Planerne for at udvikle området ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på Olof Palmes Allé til noget særligt er i fuld gang, og der bliver skabt plads til Museum Ovartaci.

Hvornår museet kan flytte dertil er ikke helt klart, men formentlig 2020.

Museet lukker på Psykiatrisk Hospital i Risskov 1. november, og derefter skal værkerne opbevares i et lokale på journalisthøjskolen og på Lærlingehjemmet på Katrinebjergvej 81.

- Vi arbejder på fuld tryk på projektet, som for tiden har arbejdstitlen "Skejby Forsamlingshus", forklarer Torben Dreier, leder af oplysningsforbundet FO-Aarhus, der har fået opgaven som idéudvikler og kommende driftsherre.

Annonce

"Skejby Forsamlingshus" vil blive et sted for fællesskab for Østjysk Bolig, Skejby Business Park, Ejendomsselskabet Domis, Social Udviklingscenter SUS og FO-Aarhus.

Der skal skabes et lokalt aktivitets- og mødested. Det skal samtidig fungere som en økonomisk bæredygtig virksomhed, der skaber nye jobmuligheder for ledige, som har svært ved at få fodfæste både på arbejdsmarkedet og i fællesskabet.

- Vi får god støtte fra Aarhus Kommune, siger Torben Dreier.

Området skal rumme cirka 1100 nye beboere med forskellige boligtyper som rækkehuse og lejligheder, ungdomsboliger, et supermarked og en daginstitution.

Aarhus Kommune vil bruge huset til afklaring og beskæftigelse for ledige. Museum Ovartaci rummer for eksempel allerede nu 30 socialøkonomiske job.

- Målet er inden 2021 at skabe mindst 50 nye socialøkonomiske job på stedet med café og catering, serviceydelser, ejendomsservice, events, privat partnership med fx bilvask, mens du er på job, siger Torben Dreier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce