Annonce
AGF

Der skal danses med franskmænd og knækkes en islænding: Hausner ser frem til U21-EM

Sebastian Hausner kan se frem til sin første U21-slutrunde efter Albert Capellas udtog sine 23 mand til U21-EM. Arkivfoto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2020
Når det danske U21-landshold i den kommende uges tid spiller gruppespillet af årets U21-EM, er AGFs talentfulde midtstopper Sebastian Hausner med. Han ser frem til at prøve sig af mod spillere fra en anden hylde end Superligaen - og til at knække en holdkammerat fra det århusianske.

FODBOLD: I november debuterede Sebastian Hausner på det danske U21-landsholdet.

Det blev dog kun til en håndfuld minutter. At det ikke blev til mere, var ikke fordi dommeren blæste kampen af, men derimod fordi han sendte Hausner tidligt i bad - med et direkte rødt kort.

Det røde kort udløser selvsagt en karantæne, men alligevel er den 20-årige AGF-stopper altså udtaget til gruppespillet af U21-EM, der afvikles den kommende uges tid med tre kampe i Ungarn.

Også selvom han ikke kan være med i åbningskampen mod Frankrig.

- Jamen, det siger da helt sikkert, at de tror på mig, og at de ser mig som en god spiller. Selvom jeg er ude i den første kamp, må de jo mene, at der bliver brug for mig på et tidspunkt, siger Hausner.

Annonce

Forventer en masse point

De danske U21-herrer klarede sig ganske forrygende i kvalifikationen, hvor det ikke blev til et eneste nederlag i en gruppe, der blandt andet bød på Rumænien og Ukraine.

I kvalifikationen var det særligt Andreas Skov Olsen, der imponerende, men Bologna-spilleren er utilgængelig, da han er udtaget til A-landsholdet. Uagtet er det en opsat Hausner, der rejser til Ungarn.

- Med det hold, der er udtaget, og de spillere der er på U21-landsholdet, så skal vi nok få hevet en masse point hjem. Vi starter med en spændende kamp mod Frankrig, og dem kan vi da helt sikkert også godt byde op til dans, kommer det optimistisk fra Hausner.

Netop franskmændene kommer til Ungarn med spillere fra nogle af de helt store klubber, som Paris Saint-Germain og Sevilla, og selvom han er i karantæne i netop dén kamp, er det noget Hausner ser frem til i turneringen generelt.

- Det er spændende og en måde at måle sig på. I hvert fald for os i Superligaen, der måske ikke lige spiller imod sådan nogle spillere til daglig. Det er lidt en anden hylde end Superligaen, så det er interessant at se, hvor stor forskellen er.

Annonce

Skal slås med holdkammerat

Foruden Frankrig byder Danmarks gruppe også på Rusland og Island, og hos sidstnævnte er der for Hausners vedkommende en holdkammerat blandt de udvalgte spillere.

Den 22-årige AGF-kant Jón Dagur Thorsteinsson er således med blandt de 23 islændinge, der skal forsøge at slå storebror Danmark.

Sebastian Hausner

Født: 11. april 2000

Højde og vægt: 187 cm og 79 kg

Position: Midterforsvarer

Kontrakt med AGF: Udløber 31. december 2023

Superligakampe for AGF: 41

Debut: 3. marts 2019, Vendsyssel (U) 2-2

U-landskampe for Danmark: 28 (1)

Så kunne man måske forestille sig, at der på forhånd var lagt i kakkelovnen til nogle ganske drabelige dueller på venskabeligt grundlag mellem de to, men her har Hausner andre idéer.

- Jón er jo ikke så svær at læse, når man kender ham lidt. Så det er jo bare lige at fortælle højrebacken, hvordan han skal gå til ham, for Jón er let at psyke, lyder det fra en grinende Hausner.

Annonce

Kan lære af Nelsson og Bech

Hvor meget spilletid det bliver til for Hausners vedkommende er svært at sige, for den 20-årige AGF-styrmand skal konkurrere med to enormt profilerede midterforsvarere i form af FC Københavns Victor Nelsson og Brentfords Mads Bech Sørensen.

Netop Nelsson og Bech er dog også brugbare sparringspartnere til landsholdssamlingerne for Hausner.

Danmarks kampe ved U21-EM

- Danmark-Frankrig, torsdag klokken 21.00

- Danmark-Island, søndag klokken 15.00

- Danmark-Rusland, onsdag klokken 18.00

- Nelsson har spillet en masse kampe for både FCK og Nordsjælland, og har også en masse U21-landskampe at trække på, så han kender gamet lidt bedre. Mads Bech har jo spillet rigtig meget i Brentford på det seneste, og det er en stor ting. Han er 22 år og spiller i en topklub i Championship, så han har helt sikkert også noget erfaring, jeg kan lære lidt af, fortæller Hausner.

Hvis det skulle blive til minutter for Hausner, er han dog ganske overbevist om, at han vil passe fint ind i Capellas spilsystem og spillestil.

- På landsholdet vil vi gerne spille med høj intensitet, som vi også er glade for i AGF. Og så vil man jo også gerne bygge spillet op helt nede bagfra og true lidt på omstillingerne, som jo også er tilfældet i AGF. På den måde er det meget ens, selvom der selvfølgelig er enkelte ting, man skal vænne sig til, lyder det fra Hausner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce