Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Konservative vil stramme loven yderligere: Der skal slås hårdest muligt ned på vanvidsbilister

Foreløbige tal viser, at vores nye tiltag i de første seks måneder har resulteret i, at politiet i hele Danmark har beslaglagt omkring 500 biler. Det svarer til, at politiet konfiskerer over tre biler for vanvidskørsel hver eneste dag, skriver Marcus Knuth. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DEBAT: I sommer bankede en vanvidsbilist ind i en politimand her i Aarhus, hvorefter han kørte fra stedet og efterlod den stærkt sårede betjent på vejen. Bag rettet sad en ung mand, der nu er sigtet for vold mod polititjenestemand og uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder.

I Det Konservative Folkeparti ser vi på vanvidsbilisme med ekstrem stor alvor. For hvem kan få sig selv til at køre over for rødt med 80 kilometer i timen midt i en byzone? Eller efterlade et påkørt offer for selv at stikke af?

Derfor lavede vi sidste år en aftale i Folketinget om hårdere straffe til vanvidsbilister. Det er vigtigt, at konsekvensen er hård og mærkbar. Loven er nu skærpet så markant, at vanvidsbilister både får konfiskeret bilen på stedet og risikerer fængselsstraf.

Annonce

Der jo helt vildt, at så mange mennesker kører så uforsvarligt. Jeg håber og tror, at vores nye tiltag er med til at redde menneskeliv. Men det piner mig, at så mange uskyldige mennesker allerede har mistet livet til vanvidsbilister.

Desværre når politiet ikke at fange alle vanvidsbilister før, det er for sent. Det var tilfældet for politimanden, der blev påkørt her i Aarhus, og det var tilfældet for den blot 19-årige Emilie Hansen, der blev kørt ihjel i København på Skt. Hans aften sidste år.

Begge gange stak vanvidsbilisten af. Begge gange havde vanvidsbilisten flere tidligere domme for kriminalitet med i bagagen fra fortiden.

Foreløbige tal viser, at vores nye tiltag i de første seks måneder har resulteret i, at politiet i hele Danmark har beslaglagt omkring 500 biler. Det svarer til, at politiet konfiskerer over tre biler for vanvidskørsel hver eneste dag. Der jo helt vildt, at så mange mennesker kører så uforsvarligt.

Jeg håber og tror, at vores nye tiltag er med til at redde menneskeliv. Men det piner mig, at så mange uskyldige mennesker allerede har mistet livet til vanvidsbilister. Fra konservativ side er vi klar til at stramme yderlig op på lovgivningen. For vi skal alle kunne færdes i sikkerhed i vores byer og gader. Ikke bare her i Aarhus, men i hele Danmark.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Debat

Sæsonen er slut: Er det bare mig, eller bliver der truffet virkelig mange dårlige sportslige beslutninger i AGF?

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce