Annonce
Livsstil

- Der sker noget magisk, når der opstår nærvær imellem kunstner og publikum

Thomas Borch Nielsen. Foto: UIP
Mig og kulturen: Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte

- Hvad bidrager kulturoplevelser med i jeres liv?

Kirsten og Thomas: - Gode kulturoplevelser inspirerer til at kunne yde noget tilbage kreativt. Det bliver til fragmenterede ideer og billeder, som udvikler og former sig til nye historier og billeder, som vi kan arbejde videre med.

- Hvilken bog eller blad har givet jer en god oplevelse?

Kirsten og Thomas: - Bjarne Reuters bøger om Kaptajn Bimse gjorde så stort et indtryk, at vi endte med at lave en film. Alvorlige emner i børnehøjde pakket godt ind i magi, poesi og eventyr.

- Hvilket album eller koncert vil I gerne høre igen?

Kirsten og Thomas: - Vi havde en fantastisk koncert med Paul McCartney i Parken for 15 år siden. Der var 40.000 mennesker, og alligevel følte vi, at det var en privat koncert. Der sker noget magisk, når der opstår nærvær imellem kunstner og publikum, som da vi var til Grace Jones-koncert også for en del år siden. Hun er fuldstændig fantastisk, powerfuld, mystisk og super nærværende. Den ville vi gerne høre igen.

- Hvilken film, tv-serie eller teaterstykke har gjort indtryk?

Kirsten og Thomas: - Beatles-teaterkoncerten ”Come Together” på Gasværket var en helt fantastisk oplevelse. Den aften, vi skulle se teaterkoncerten, var vi egentligt trætte og uoplagte og klar til at blive hjemme, men vi blev blæst helt omkuld og var helt høje på oplevelsen bagefter.

- Hvilket kunstværk eller udstilling tænker du tilbage på?

Thomas: - Jeg er stadig fascineret af Picasso-udstillingen på Centre Georges Pompidou i Paris, hvor Picassos malerier var linet op i én lang række. Spændende at se den udvikling, han har taget fra naturalisme til surrealisme.

- Hvilket design eller kunsthåndværk sætter du mest pris på?

Kirsten: - Jeg kan godt lide Olafur Eliassons ting. Han tænker ud i rummet og leger med design og funktionalitet.

Thomas: - Jeg har en 45 år gammel Nikon-optik, som jeg engang købte i Den Blå Avis. Den er tung og solid og har patina af mange års slid. Den ligger godt i hånden og fanger lyset på en særlig oldschool måde, der har karakter.

- Hvilken kulturoplevelse drømmer I om at få mere tid til?

Kirsten og Thomas: - Vi kunne godt tænke os at gå lidt mere i biografen. Vi har så travlt med selv at lave ”Kaptajn Bimse”, at vi næsten ikke har haft tid til at komme af sted selv.

- Hvad er den værste kulturoplevelse, du har haft?

Kirsten: - Jeg kan faktisk ikke huske nogle virkelig dårlige kulturoplevelser. Men nogle oplevelser giver mig mere end andre. Og med dem, som ikke har givet mig noget, så giver det sikkert andre en god oplevelse. Og det er vel det, det handler om. Godt og dårligt er individuelt.

Annonce

Fakta

Thomas Borch Nielsen (f. 1963) har læst film- og medievidenskab og startede i filmbranchen i 1986 som produktionsleder på ”Valhalla”.

Året efter begyndte han at arbejde med computeranimation og lave reklamefilm og musikvideoer, ligesom han leverede visual effects til film.

Som filminstruktør debuterede han med ”Skyggen” i 1998, dernæst fulgte ”Ørkenens juvel” og ”Disco ormene”.

Kirsten Skytte (f. 1967) har klippet og lavet visual effects på en række danske film som på ”Ørkenens juvel”, ”De udvalgte”, ”Disco ormene”, ”Marco Macaco” og ”Skyggedyret”.

Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte er gift, og de er aktuelle med deres første instruktørsamarbejde, ”Kaptajn Bimse”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Endnu en mor tiltalt i sag om sex-overgreb: Datter blev bedøvet og udsat for groft seksuelt misbrug

Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];