Annonce
Horsens

Der var jubilæumsbrunch for de ældre, men den store fest må vente

Det var tidligere borgmester Ejgil W. Rasmussen, der for 10 år siden klippede snoren til Gedvedhus. Arkivfoto: Martin Ravn

Gedved: Flaget var hejst foran plejecenter Gedvedhus i Gedved.

Onsdag var det præcis 10 år siden, at det tidligere rådhus i Gedved Kommune blev taget i brug som nyt plejehjem som erstatning for det gamle Nørrelide.

Men hvor plejecenteret onsdag efter planen skulle have været fuld af gæster udefra, så var dørene lukkede for besøgende på grund af risikoen for coronasmitte.

- Vi markerer jubilæet i dag for husets beboere med jubilæumsbrunch. Det var ellers meningen, at den tidligere borgmester fra Gedved Kommune, Eigil W. Rasmussen, skulle have holdt tale, men det må vente til en anden gang, fortalte daglig leder ved Gedvedhus, Marie Brinch Christiansen.

På grund af forbuddet mod at samles i grupper på mere end 10 personer, blev jubilæumsbrunch holdt tre forskellige steder i Gedvedhus.

- Vi er 24 beboere og med personale, har vi været nødt til at dele os op i tre grupper, sagde Marie Brinch Christiansen.

Det er planen, at jubilæet vil blive markeret ved en senere lejlighed, når coronakrisen er overstået, fortalte den daglige leder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce