Annonce
Sport

Derby della Vice-capitale: Aarhus Fremad skal bevise sig som Aarhus' næstbedste hold i topopgør

Morten Mølkjær (t.v.) er i gang med sin tredje sæson i Aarhus Fremad. Tom Søjberg (t.h.) har til nytår været i Brabrand i syv år. Foto: Ole Nielsen.
Lørdag spilles det største lokalopgør i Aarhus, der ikke indeholder AGF. Både Aarhus Fremad og Brabrand ligger i toppen af deres divisionspulje.

FODBOLD: Der er bare noget ekstra over et godt lokalopgør. En kamp mellem to hold på samme niveau fra samme by på et flot stadion. Tændingen er lige dét mere til stede, kampråbet er 10 decibel højere, og det er næsten som om, målene også er lidt flottere.

Lørdag mødes Aarhus Fremad og Brabrand IF i en kamp, der for dem lukker efterårssæsonen i 2. Division. Aarhus Fremad har haft en kanonsæson og er sikre på at overvintre på pulje 2's førsteplads. Og Brabrand kan med lidt held og en sejr i lørdagens opgør gå på vinterpause som nummer to.

Samtidig er der et håb om, at der dukker 1000 tilskuere op på Riisvangen Stadion. Hvis der gør det, vil det være første gang i over 11 år, at der er et firecifret antal tilskuere på stadion.

Og hvis man skal stole på oddssætterne, er der størst chance for, at det bliver en hjemmesejr til Aarhus Fremad.

- Vi er lige en lille tand skarpere end Brabrand, og det har vi været i denne halvsæson. Over en lang periode har vi lagt på og haft resultaterne med os. Men der er ikke meget til forskel, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær.

I Brabrand er man enige om, at styrkeforholdet ligger i Aarhus Fremads favør. I sidste sæson var det ellers Brabrand, der så skarpe ud, og som endte syv point foran Aarhus Fremad efter grundspillets 26 kampe.

- I øjeblikket er det Aarhus Fremad, der er bedst. De har en rigtig god serie bag sig, scorer regelmæssigt, har en dygtig træner og sætter deres spil godt op. De er meget konstante i det, de laver, og når det ikke kører for dem, spiller de gerne til nul, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Annonce

Vi er lige en lille tand skarpere end Brabrand.

- Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad

Bredden til forskel

Aarhus Fremad i løbet af sæsonen har vist en stor taktisk fleksibilitet. I de fleste kampe har de spillet med tre i bagkæden, andre med fire. Og i kampene har Morten Mølkjær ikke været bange for at rette på spillernes positioner for at ramme modstanderholdene bedst muligt.

Brabrand er en lidt anden størrelse. Klubben spillede godt nok meget offensivt og med nye positioner, da de sidste weekend kom bagud mod VSK, men ellers er holdet godt organiseret i den klassiske 4-4-2-formation, hvor spillerne bliver tilpasset de positioner, de skal spille.

- Vi har en lidt bredere trup, end Brabrand har. Vi har fået gode tilgange, når folk er skiftet væk. Mathias Laursen Christensen har fået mere spilletid efter Frederik Høghs afgang, og Malthe Dahl Overgaard og Søren Bugge har taget over, efter Mathias Nygaard skiftede til Fredericia i sommer. Vi har hele tiden haft en ny spiller klar, siger Morten Mølkjær.

I Brabrand ser man dog i stedet, at det er profilerne, der gør forskellen på holdet fra nord.

- Deres samspil omkring Christian Nissen er godt. Han er en meget stor profil i denne række, og han burde i realiteten spille i 1. Division, for han er en spiller, der hver kamp scorer eller trækker et straffespark.

- Og de har hentet Rune Friis hjem. Sidst han var i Aarhus Fremad var han altdominerende i 1. Division, da de var der, og man talte om, at han skulle spille Superliga-fodbold. Det er sådan nogle spillere, de henter til Aarhus Fremad, mens de også har været gode til at tage unge spillere ind fra AGF, siger Tom Søjberg.

Brabrand er altid med i kampene

Det kan godt være, at Aarhus Fremad er det bedste hold netop nu, men i de indbyrdes opgør har Brabrand overhånden. De to møder i denne sæson har været vidt forskellige kampe, men begge er endt med Brabrand-sejr.

I de fem indbyrdes kampe, siden Morten Mølkjær blev ansat i Aarhus Fremad i 2017, har cheftræneren blot kunne gå fra banen som sejrsherre en gang.

- Brabrand har gode spillere og rutine. Og så er der et klart koncept, og de fleste trænere vil blive irriterede over, at der bare ikke er nogle revner i deres organisation. I sidste kamp mod VSK gik alt ind imod dem, men ellers har der vel ikke været en eneste kamp i denne sæson, hvor de ikke har været med til det sidste, siger Morten Mølkjær om lørdagens modstander.

Kampen bliver spillet på Riisvangen Stadion klokken 14:00 og formentlig i lidt bedre vejr end sidste weekend, hvor Aarhus Fremad spillede vandpolo i Thisted med tydelige vandpytter på banen.

2. Division

Lørdagens kampe med århusianske 2. Divisionshold

 • VSK Aarhus - AB (13:30)
 • Aarhus Fremad - Brabrand IF (14:00)

Stillingen i 2. Division Pulje 2

 1. Aarhus Fremad - 32 point
 2. Middelfart Boldklub - 28 point
 3. AB - 27 point
 4. Brabrand IF - 26 point
 5. Dalum IF - 22 point
 6. Thisted FC - 22 point
 7. Jammerbugt FC - 20 point
 8. VSK Aarhus - 20 point
 9. Næsby Boldklub - 17 point
 10. FC Sydvest 05 - 12 point
 11. Ringkøbing IF - 11 point
 12. Vejgaard Boldspilklub - 10 point
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup efter politiskud: Tre teenagere anholdt

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

Annonce