Annonce
Aarhus

Deres kunst når langt ud over grænserne

Anne-Kragh Pedersen (til venstre) og Charlotte Kock er klar til at tage mod gæster i "Det lille værksted" 16. og 17. marts. Foto: Kim Haugaard

Men lørdag 17. og søndag 18. marts åbner Charlotte Kock og Anne Kragh-Pedersen dørene til deres atelier i Lystrup.

Annonce

AARHUS: Til daglig arbejder Charlotte Kock og Anne Kragh-Pedersen i deres atelier "Det lille værksted" i Lystrup, men de har ikke desto mindre mange kunder ude i verden.

- Jeg sælger min kunst til især USA, men også Polen, Østrig og Norge, siger Charlotte Kock.

- 3000 følger mig på Facebook, og det er der, de bestiller værkerne. Det breder sig virkelig. Hver gang, jeg for eksempel tænker, at jeg vil holde op med at male huse, så vælter det ind med bestillinger, og så må jeg tage dem op igen, siger Charlotte Kock.

Anne Kragh-Pedersen kommer også udenlands. Hun er på Instagram og har 6000 følgere, halvdelen udenlandske.

- Det er helt fint, men det skal holdes ved lige dagligt, ellers duer det ikke, siger hun.

Trods det udenlandske marked tænker de meget på deres hjemlige kunder, og lørdag 17. og søndag 18. marts er de blandt de mange, som åbner dørene til deres værksteder, så der kan alle se kunsten og få en snak om den.

Åbne Døre

Charlotte Kock og Anne Kragh-Pedersen åbner dørene til "Det lille Værksted", Flinthøj 6-10, Lystrup, lørdag 17. og søndag 18. marts kl. 11-17. Det gør også 63 andre kunstnere.Se dem alle på www.aabnedoere.dk.

Fernisering på Åbne Døre fredag 16. marts kl. 17-19 i Foyeren på Godsbanen, Skovgårdsgade 3, Aarhus. Her kan også præsentationsudstilling ses.

Huse er ofte motivet for Charlotte Kock. Foto: Kim Haugaard
Anne-Kragh Pedersen bruger manger farver i sine abstrakte værker. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Kulør på tossen

Charlotte Kock på 51 år har været længst i værkstedet, fem år.

- Jeg tegnede mere, end jeg lavede skoleting. Jeg kunne ikke lade være, fortæller hun om tiden i Vejlby Skole. Hun endte som industrimaler, men for nogle år siden ville hun bruge det mere kunstneriske talent.

- Nu må jeg i gang, tænkte hun for seks år siden, da hun blev inspireret af en udstilling, og så begyndte hun at male huse. Siden er der kommet andre motiver til.

Undervejs har hun uddannet sig på Skolen for Kunst og Design, taget kurser på Århus Kunstakademi og undervist malerhold, og det vil hun gerne bygge videre på.

Anne Kragh-Pedersen, 49 år, har en helt anden uddannelse. Hun er cand.linc.merc. i fransk og både tolk og oversætter, ja, hun har sit eget bureau og oversætter stadig juridiske tekster.

- Jeg begyndte med at male akvarel, men fik nok af det og gik over til abstrakt maleri med akryl og masser af farver og har nu fundet en helt ny måde at lave akvarel på.

- Der skal color på tossen, siger hun, der har boet i både Paris, Cannes og Nice.

- Min hjerne tager sig af det franske og hjertet af kunsten, siger Anne Kragh-Pedersen, der har været to år i "Det lille Værksted" i Lystrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce