Annonce
Debat

Derfor forlod vi forhandlingerne

Knud N. Mathiesen, medlem af Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti. Pressefoto
Annonce

LÆSERBREV: Et svar til Anders Winnerskjold, Lone Hindø, Ango Winther og Annette Poulsen på deres sæserbrev i Århus Stiftstidende 15. juli.

Det er glædeligt, at socialdemokraterne vil være med til finde penge til ældreområdet. Der burde man have lyttet til Dansk Folkeparti ved sidste budgetforhandlinger i 2019.

Det er rigtigt, at Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne, men hvad var grunden, kære socialdemokrater? Den var, at vi skulle have flere midler til ældreområdet. Vi var kun to millioner kroner fra at blive enige, men det ville borgmesteren ikke, og derfor forlod vi forhandlingerne.

Nu håber vi så, at Socialdemokratiet vil være med til at finde de fornødne penge, som skal til for at få ældreplejen op på et rimeligt niveau. Men nu drejer det sig ikke om to millioner kroner, men om et tocifret millionbeløb i den sidste halvdel af skalaen.

I alle de budgetforhandlinger, jeg har været med til sammen med rådmand Jette Skive, har vi hvert år påpeget, at der skal flere penge til ældreområdet, hvis ældreområdet skal have et ordentligt, anstændigt niveau.

Ældreområdet skal have et serviceløft. Og det vil vi selvfølgelig kæmpe for i Dansk Folkeparti, og det gælder også på socialområdet. Nu er det næsten blevet et must for Socialdemokratiet med Lone Hindø i front at kritisere Magistraten for Sundhed og Omsorg og rådmand Jette Skive. Men man går langt uden om socialområdet, hvor Kristian Würtz (S) er rådmand.

Vi skal have et ekstra udvalgsmøde her i sommerferien, grundet en rapport, der er kommet fra Socialtilsyn Midt, som påtænker inddragelse af Borgercenter Nords godkendelse som socialt tilbud. I rapporten fra juni 2020 er der fokus på temaerne,sundhed og trivsel, organisation og ledelse. Konkret fremhæver tilsynet bostederne i Skødstrup hus 3 og elevhus 4 og 5.


Jeg håber, at Socialdemokratiet vil være med til at finde penge til nogen af vores allersvageste mennesker, bl.a. til ældre og psykisk handicappede.

Knud N. Mathiesen


I elevhus 4 og 5 har tilsynet vurderet, at mistrivslen skyldes en længere periode med utilstrækkelig ledelse og håndtering. Nu er der kommet en ny leder på stedet, og tilsynet vurderer, at der er sat fokus på trivsel. Og godt for det, men det skulle jo have været for længe siden.

Jeg håber, at Socialdemokratiet vil være med til at finde penge til nogen af vores allersvageste mennesker, bl.a. til ældre og psykisk handicappede.

Selv en socialdemokratisk rådmand, trods det, at der er tilført ekstra mange penge til hans område, må erkende, at med den kritik, som er kommet frem fra det sociale tilsyn, har rådmanden og hans afdeling ikke formået at handle forsvarligt overfor de borgere, det er gået ud over.

På det område har de socialdemokratiske udvalgsmedlemmer være tavse. Men man skal derimod genskabe tilliden i Sundhed og Omsorg – i Jette Skives afdeling - men hvad med socialforvaltningen – i Kristians Würtz' afdeling - skal der ikke også genskabes tillid på området psykisk handicappede, der i flere år har været miskrediteret?

Nu skal vi se fremad mod budgetforhandlinger her i september måned. Der skal vi finde, efter min bedste overbevisning, et trecifret millionbeløb til ældreområdet og socialområdet, og det skal ikke bare være engangsbeløb, men blivende midler til de to områder.

Hvis Socialdemokratiet vil være med til at støtte op om dette, som borgmesteren har bebudet i tv og andre socialdemokrater - bl.a. de fire ovennævnte - i læserbreve, at der skal et serviceløft til på ældreområdet og flere hænder, så kan jeg garantere for, at Dansk Folkeparti ikke forlader forhandlingerne.

Men det handler om, at Socialdemokratiet skal holde det, de lover. Hvis de gør det, vil vi gå bedre tider i møde med en anstændig handicap- og ældrepleje. Det skylder vi også de borgere, som har brug og behov for en ordentlig pleje og omsorg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaramt plejehjem: Medarbejdere kan alligevel godt være blevet smittet på arbejde

Aarhus

Ældreområdet i Aarhus mister den anden topchef på få uger:  Økonomichef stopper i begyndelsen af 2021

Aarhus

Krav om afklaring i omstridt sag: Familier med kræftramte børn er efterladt i usikkerhed

Aarhus

Aarhus-virksomhed sætter salgsrekord og kommer styrket ud af regnskabsår

Annonce