Annonce
Aarhus

Derfor gik det galt: Sprængt trosse og vind udløste færge-flugt til Aarhus

Hård vind og en sprængt trosse. Det var udslagsgivende, da en færge fra Molslinjen måtte søge i havn i Aarhus. Foto: Axel Schütt
Lørdag formiddag måtte en færge opgive at lægge til i Ebeltoft. En sprængt trosse betød, at turen i stedet gik til Aarhus. På kajen i Ebeltoft stod der 550 ventende passagerer.

AARHUS: En sprængt trosse og hårde vindstød fra den værst tænkelige retning.

Det var baggrunden for, at en af Molslinjens færger lørdag formiddag måtte droppe ankomsten i Ebeltoft og i stedet sejle til Aarhus.

Lørdag klokken 11.00 ankom færgen planmæssigt til Ebeltoft efter fem kvarters sejlads fra Sjællands Odde.

- Men der var stærk vind fra en problematisk retning. Derfor valgte kaptajnen at tøjre færgen til kajen i Ebeltoft med en svingtrosse. Imidlertid sprang trossen, så man valgte at sejle til Aarhus, hvor vindforholdene var mere ideelle, forklarer presseansvarlig Jesper Maack fra Molslinjen.

Annonce

Men der var stærk vind fra en problematisk retning. Derfor valgte kaptajnen at tøjre færgen til kajen i Ebeltoft med en svingtrosse. Imidlertid sprang trossen, så man valgte at sejle til Aarhus, hvor vindforholdene var mere ideelle.

Jesper Maack, Molslinjen.

Forsinket færge

Molslinjens færge brugte en lille time på at sejle fra Ebeltoft til Aarhus.

- Der var på intet tidspunkt fare for passagerer eller besætning. Men det er selvfølgelig til gene for passagererne, når færgen må sejle til en anden havn end Ebeltoft. Det gælder både de ombordværende og dem på kajen i Ebeltoft, siger Jesper Maack.

Molslinjen besluttede, at færgen i Aarhus skulle vente på passagerne fra Ebeltoft.

Det gjaldt cirka 200 biler og omkring 550 passagerer. De blev i stedet bedt om at køre til Aarhus og sejle derfra.

Alt i alt betød det, at der opstod en forsinkelse.

Lørdag midt på eftermiddagen oplyser Molslinjen, at forsinkelsen næsten er indhentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];