Annonce
Debat

Derfor skal du stemme: Der er mange gode grunde - læs dem her

Chefredaktør Jan Schouby. Foto: Axel Schütt

Når man skal måle interessen for et valg, kan man ofte se på hvor mange, der har valgt at brevstemme. Jo flere brevstemmer, jo højere bliver den samlede stemmeprocent.

Derfor er der umiddelbart også grund til optimisme forud for dagens kommunal- og regionsvalg. For da fristen for at brevstemme udløb fredag aften, blev der fra mange kommuners side meldt om et rekordhøjt antal stemmer.

Særdeles positivt. Men inden vi falder helt i svime og drømmer om markant højere procent end de 71 procent, vi ramte for fire år siden, så skal det naturligvis med i ligningen, at valget denne gang afvikles i skyggen af corona. Derfor er de mange brevstemmer måske bare er et udtryk for, at en del er bange for at møde op og skulle stå i lange køer ved valgstederne i dag.

Annonce

Vi kan dog kun håbe, at det er kærligheden til demokratiet og ikke angsten for corona, der har fået folk til at brevstemme. For demokratiet er vigtigt, og valget er en fest. Du er jo inviteret, så hvorfor dog ikke deltage i festen?

Mange er måske usikre på, hvor de skal sættes deres kryds, men med et minimum af indsats kan du lære så meget om, hvad partierne står for, at det giver mening at sætte dit kryds.

Vores stemmeret er ikke kun et privilegium. Stemmeretten er også et ansvar. Det skal du leve op til ved at stemme i dag.

Jan Schouby, chefredaktør

Og er du i tvivl om, hvorfor du bør stemme, så læs med her:

For det første er det din chance for at give din mening til kende og være med til at afgøre, hvem der skal bestemme i vores by og region de næste fire år. Stemmer du ikke, mister du i hvert fald enhver ret til senere at brokke dig, hvis politikerne træffer et valg, du ikke kan lide.

For det andet er det vigtigt, at vi ved at stemme viser, at vi bakker politikerne op. Lønnen er lav, arbejdsmængden enorm og kritikken er høj. Så sig tak ved at afgive din stemme, og møder du en politiker i valglokalet, så klap hende/ham på skulderen og sig tak - også selv om det er en, du ikke er enig med politisk. De tager en nemlig for holdet og tager det ansvar, som mange os andre ikke gider. Sæt pris på det.

For det tredje skal du huske på, at der rundt om i verden hver eneste dag er folk, der dør i kampen for netop at få lov at stemme. Vi har selv sendt soldater i krig for at kæmpe for demokrati, og mange steder er demokrati kun noget, folk kan drømme om. Det skal vi heldigvis ikke, og det bør du markere ved at sætte dit kryds i dag.

Vores stemmeret er nemlig ikke kun et privilegium. Stemmeretten er også et ansvar. Det skal du leve op til ved at stemme i dag.

Rigtig god festdag.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

Debat

Borgmesteren står næppe forrest i headhunternes kø: Kan man bruge en taber på regeringsholdet?

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce