Annonce
Aarhus

Derfor troner villa stadig i ensom majestæt

Et halvt år efter, at alle naboerne blev revet ned, troner villaen her stadig i ensom majestæt ved Randersvej. Det store boligbyggeri, der skulle være begyndt at skyde frem på tomten, er forsinket.Foto: Tobias H. Niebuhr
Det er mere end et halvt år siden, at 20 villaer ved Randersvej blev revet ned for at give plads til stort boligprojekt, men byggeriet lader vente på sig. Bygherren har ikke fået en aftale på plads endnu med en investor, der skal overtage de 200 boliger, når de står færdige.

AARHUS: Hvad er der galt? Er de gået helt i stå?, spørger folk, der jævnligt passerer forbi på Randersvej.

Her er det nu mere end et halvt år siden, at hele området mellem Randersvej, Stockholmsgade, Kalmargade og Malmøgade blev ryddet: 20 villaer blev revet ned, mens en enkelt bevaringsværdig af slagsen fik lov til at blive stående.

I stedet for villaerne skal der bygges i omegnen af 200 boliger i op til seks etager mod Randersvej og lavere mod Kalmargade.

Siden grunden blev ryddet i november 2018, har der ikke været nogen antydning af, at det byggeri er gået i gang. Den enlige røde murermestervilla fra 1933 står stadig helt alene tilbage og liger mest af alt noget, nogen har glemt.

Forklaringen på, at der ingen ting er sket, er, at firmaet KAUP Aps, der står bag projektet, endnu ikke har en endelig investor på plads, der vil købe og overtage byggeriet, når det er færdigt.

- Det er et stort projekt at skulle sælge, og vi havde håbet, at det ville gå hurtigere, men forhandlingerne med en fremtidig køber har været langstrakte, siger KAUP-direktør Ulrik Poulsen og fortsætter:

- Nu satser vi på, at der sker noget snart. Vi regner med at have en aftale på plads i løbet af august eller september.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce