Annonce
Skanderborg

Fem dages skovfest er snart slut: Derfor vender vi tilbage til Smukfest

Aske Hvidtfeldt var den sidste tilbage fra sin lejr på Kærligheden, hvor kosten var for hård for resten af selskabet. Den nygifte århusianer havde mange gode minder fra Smukfest, hvor han for syv år siden mødte sin kone første gang. Foto: Axel Schütt
Fem dages festival i bøgeskoven lakker mod enden, og på trods af lidt kedeligt festivalvejr, oplevede de fleste gæster alligevel den 'smuk-stemning', der får dem til at vende tilbage år efter år.

FESTIVAL: Søndag er den dag på Smukfest, hvor der er længere kø til kaffeboden end baren. Hvor de, der har holdt ud på Kærligheden, er i undertal, og det sædvanlige festivalklientel er erstattet af renvaskede børnefamilier og veludhvilede efterlønnere.

Lørdagens dagsregn havde dog ikke slået Julie Vestbjerg (24) og Victoria Hornstrup (24) ud.

- Når bare humøret er godt, så er det ok med regn, sagde Julie Vestbjerg.

De to veninder fra Vejle var ikke kommet for at høre et bestemt band, men for at opleve den gode stemning.

- Alle er så åbne, og vi har haft en fest de andre år, vi har været her. Og så er musikken bare et plus, sagde Victoria Hornstrup.

Annonce
Julie Vestbjerg (tv) og Victoria Hornstrup fra Vejle er kommet på Smukfest de seneste år. - I virkeligheden er det ikke så meget for musikken, som det er for stemningen og menneskerne, fortalte de. Foto: Axel Schütt

Kærlighed på Kærligheden

De gode minder stod også i kø hos Aske Hvidtfeldt.

- For syv år siden mødte jeg første gang min kone på festivalen. Året efter mødtes vi igen på Kærligheden og begyndte at kissemisse. Sidst år friede jeg til hende inde på pladsen, og i år er vi så blevet gift, fortalte han.

Aske Hvidtfeldt var den sidste "overlevende" fra sin camp.

- De andre kunne ikke holde til at bo på Kærligheden, som han sagde med hæs stemme.

Den 29-årige århusianer var gået efter at høre hiphop-gruppen Ude Af Kontrol og Dodo & the Dodos; og begge bands havde leveret varen, mente han.

Men ligesom mange andre gæster var det ikke festivalens musikprogram, der siden 2011 havde trukket ham til Skanderborg.

- Det er først og fremmest fællesskabet, bøgeskoven, gode mennesker og god musik i nævnte rækkefølge, sagde Aske Hvidtfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce