Annonce
Skanderborg

Fem dages skovfest er snart slut: Derfor vender vi tilbage til Smukfest

Aske Hvidtfeldt var den sidste tilbage fra sin lejr på Kærligheden, hvor kosten var for hård for resten af selskabet. Den nygifte århusianer havde mange gode minder fra Smukfest, hvor han for syv år siden mødte sin kone første gang. Foto: Axel Schütt
Fem dages festival i bøgeskoven lakker mod enden, og på trods af lidt kedeligt festivalvejr, oplevede de fleste gæster alligevel den 'smuk-stemning', der får dem til at vende tilbage år efter år.

FESTIVAL: Søndag er den dag på Smukfest, hvor der er længere kø til kaffeboden end baren. Hvor de, der har holdt ud på Kærligheden, er i undertal, og det sædvanlige festivalklientel er erstattet af renvaskede børnefamilier og veludhvilede efterlønnere.

Lørdagens dagsregn havde dog ikke slået Julie Vestbjerg (24) og Victoria Hornstrup (24) ud.

- Når bare humøret er godt, så er det ok med regn, sagde Julie Vestbjerg.

De to veninder fra Vejle var ikke kommet for at høre et bestemt band, men for at opleve den gode stemning.

- Alle er så åbne, og vi har haft en fest de andre år, vi har været her. Og så er musikken bare et plus, sagde Victoria Hornstrup.

Annonce
Julie Vestbjerg (tv) og Victoria Hornstrup fra Vejle er kommet på Smukfest de seneste år. - I virkeligheden er det ikke så meget for musikken, som det er for stemningen og menneskerne, fortalte de. Foto: Axel Schütt

Kærlighed på Kærligheden

De gode minder stod også i kø hos Aske Hvidtfeldt.

- For syv år siden mødte jeg første gang min kone på festivalen. Året efter mødtes vi igen på Kærligheden og begyndte at kissemisse. Sidst år friede jeg til hende inde på pladsen, og i år er vi så blevet gift, fortalte han.

Aske Hvidtfeldt var den sidste "overlevende" fra sin camp.

- De andre kunne ikke holde til at bo på Kærligheden, som han sagde med hæs stemme.

Den 29-årige århusianer var gået efter at høre hiphop-gruppen Ude Af Kontrol og Dodo & the Dodos; og begge bands havde leveret varen, mente han.

Men ligesom mange andre gæster var det ikke festivalens musikprogram, der siden 2011 havde trukket ham til Skanderborg.

- Det er først og fremmest fællesskabet, bøgeskoven, gode mennesker og god musik i nævnte rækkefølge, sagde Aske Hvidtfeldt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce