Annonce
Aarhus

Designer i Aarhus: Mit tøj skal smile - ligesom byen

ihler AARHUS APPAREL designer to årlige ready-to-wear damekollektioner. Første kollektion, Spring 2018, har premiere juli'17 på Modefabriek i Amsterdam og i august'17 på Copenhagen International Fashion Fair i København. Pressefoto

Med 17 års erfaring er designer Marlene Ihler nu ude med sit eget brand, efter hun i november tog springet som iværksætter. Brandet hedder ihler Aarhus Apparel, og er Marlenes bud på det, hun synes mangler i den danske modebranche.

AARHUS: 'Aarhus er min by'. Marlene Ihler er opvokset i Aarhus, har gået i skole i byen og bor i dag med sin familie i Risskov. Og så er hun ude med sit nye brand, der har kontor i Aarhus.

- Mit tøjmærke tager afsæt i Aarhus, og de mange spændende mennesker, der gæster byen, sætter sit aftryk på både byen og mig. Kollektionen afspejler, hvad der sker i kunsten, kulturen og arkitekturen i Aarhus og resten af verden, siger Marlene Ihler, der i mange år har haft lyst til at gå iværksættervejen.

Hun står selv bag alt i produkterne - lige fra første skitse til det færdige produkt, som kommer til at hænge i butikkerne.

- Med ihler Aarhus Apparel ønsker jeg at vise dansk mode med en enkelt stil og høj kvalitet. Efter 17 år bag andre brands står jeg nu bag mit eget, siger Marlene Ihler.

Annonce

Mit tøjmærke tager afsæt i Aarhus, og de mange spændende mennesker, der gæster byen, sætter sit aftryk på både byen og mig. Kollektionen afspejler, hvad der sker i kunsten, kulturen og arkitekturen i Aarhus og resten af verden.

Marlene Ihler, aarhusiansk designer
Det var dette vanddæksel, der inspirerede designer Marlene Ihler til sit logo til sit brand ihler AARHUS APPAREL. Foto: Privat

Bruger Aarhus i sit design

Det er naturligt for Marlene, at hun inddrager Aarhus i sine kollektioner, nu hun er vokset op i Smilets By og er femte generation, der har bosat sig i Risskov.

- Jeg bruger byen til at blive inspireret. Logoet i mit design tager udgangspunkt i en dag, hvor jeg afleverede min søn i skole. Her så jeg et vanddæksel i fliserne, som endte med at blive inspiration til mit logo, siger Marlene Ihler, der gerne ville inkorporere Aarhus' bybillede i sit logo.

Bygninger er også en ting, der er til stor inspiration for den århusianske designer, som brænder for at vise sin forståelse for farver og designs.

- Jeg kigger altid på bygninger og bliver fascineret af deres linjer. Det drager jeg ofte direkte paralleller til. For eksempel det nye bibliotek i Aarhus. Det er super flot og har nogle enormt flotte grafiske former. Jeg synes, det er sjovt, at man på den måde kan overføre nogle af de linjer til en bluse, fortæller Marlene Ihler.

Tøj med lang levetid

Et af Marlenes fokuspunkter er at være med til at præge modeverdenen i en ansvarlig retning.

- Jeg ønsker at fjerne moden fra "køb og smid væk "- kulturen og drømmer om, at mine kunders kærlighed til tøjet får dem til at bruge det længe - og slide det op, siger designeren, der mener, at hun nu er klar til at tilbyde Aarhus og resten af verden en kollektion med kant.

Hun er forelsket i mode og mulighederne for hele tiden at skabe noget nyt og bedre. Desuden er hun stor tilhænger af tøj, der giver mulighed for at mixe det på kryds og tværs.

- I min kollektion er der mulighed for at dresse tøjet op med et par sko eller en anden top, så man har et gå-i-byen-sæt. Tager man sneakers på til det samme sæt, så har man i stedet et fedt casual hverdagslook. Det giver min kollektion noget kant, fordi man kan bruge tøjet på en anden måde. Man behøver ikke have en kæmpe garderobe for at tilpasse sig de mange forskellige behov, siger Marlene Ihler.

Hjemmesiden for ihler Aarhus Apparel er oppe til januar. Derudover skal Marlene Ihler nu ud i fysiske butikker og lave indsalg - og særligt Aarhus har interesse.

- Jeg synes helt klart, at Aarhus har masser at byde på. Der er i hvert fald en håndfuld butikker, der vil passe rigtig fint til den stil, jeg satser på, siger designer Marlene Ihler.

Det var dette vanddæksel, der inspirerede designer Marlene Ihler til sit logo til sit brand ihler AARHUS APPAREL. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce