Annonce
Østjylland

Desperat familie med efterlysning: Hvor er vores speedbåd?

Det er denne båd, en Atol 550, der er forsvundet fra familiens sommerhus i det nordlige Djursland. Privatfoto

Familie fra Hadsten fik i weekenden deres sjældne speedbåd stjålet fra sommerhuset på Djursland. Efterlysningen på Facebook bliver delt i vildskab, men båden er stadig forsvundet.

ØSTJYLLAND: Åh, nej. Båden er væk.

Sådan lød det i weekenden, da Karin Wiborg og familien trillede ind på deres sommerhusgrund ved Bønnerup Strand.

Deres speedbåd, en sjælden Atol 550, var væk fra grunden.

- Der bliver stille i bilen. Det ødelagde weekenden og planerne. Vi troede, vi skulle op for at sejle og nyde en weekend i ro. Men vi måtte køre hjem og melde den stjålet, fortæller Karin Wiborg, der blev rådet til at lave en efterlysning på Facebook.

Annonce
Privatfoto

Stor hjælp

Det gjorde hun.

- Næste morgen er der over 100 delinger på opslaget, og vi tænker, at det her kan godt gå hen at blive stort. 1.000 har delt den efter et døgn og 2.000 efter to, siger Karin Wiborg, der til dagligt bor i Hadsten.

- Vi er blæst bagover af den store interesse, og det er vildt, at folk er så gode til at hjælpe og flinke til at komme med tip. Men vi har jo ikke nogen båd endnu, så vi fortsætter jagten.

Båden, som er en blå og hvid motorbåd, stod aflåst på en trailer ved sommerhuset.

- Man tænker selvfølgelig på, om man kunne have gjort mere for at sikre den, men ville man stikke af sted med den, så kommer man af sted den, siger hun.

Betyder meget

Karin Wiborg håber, at mere omtale kan sende dem i retning af båden, som betyder meget for familien.

- Det er en båd, vi er meget glade for og har nogle gode minder med. Det er et fristed at komme i sommerhus og ud at sejle, og vi er en familie, der er glade for vand, så vi vil gerne have vores båd tilbage, siger hun.

- Vi tror stadig på det. Vi frygter, at vi ikke får den igen, men vi må krydse fingre for, at det kan lykkes, lyder det optimistisk fra Karin Wiborg.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce