Annonce
Østjylland

Desperat familie med efterlysning: Hvor er vores speedbåd?

Det er denne båd, en Atol 550, der er forsvundet fra familiens sommerhus i det nordlige Djursland. Privatfoto

Familie fra Hadsten fik i weekenden deres sjældne speedbåd stjålet fra sommerhuset på Djursland. Efterlysningen på Facebook bliver delt i vildskab, men båden er stadig forsvundet.

ØSTJYLLAND: Åh, nej. Båden er væk.

Sådan lød det i weekenden, da Karin Wiborg og familien trillede ind på deres sommerhusgrund ved Bønnerup Strand.

Deres speedbåd, en sjælden Atol 550, var væk fra grunden.

- Der bliver stille i bilen. Det ødelagde weekenden og planerne. Vi troede, vi skulle op for at sejle og nyde en weekend i ro. Men vi måtte køre hjem og melde den stjålet, fortæller Karin Wiborg, der blev rådet til at lave en efterlysning på Facebook.

Annonce
Privatfoto

Stor hjælp

Det gjorde hun.

- Næste morgen er der over 100 delinger på opslaget, og vi tænker, at det her kan godt gå hen at blive stort. 1.000 har delt den efter et døgn og 2.000 efter to, siger Karin Wiborg, der til dagligt bor i Hadsten.

- Vi er blæst bagover af den store interesse, og det er vildt, at folk er så gode til at hjælpe og flinke til at komme med tip. Men vi har jo ikke nogen båd endnu, så vi fortsætter jagten.

Båden, som er en blå og hvid motorbåd, stod aflåst på en trailer ved sommerhuset.

- Man tænker selvfølgelig på, om man kunne have gjort mere for at sikre den, men ville man stikke af sted med den, så kommer man af sted den, siger hun.

Betyder meget

Karin Wiborg håber, at mere omtale kan sende dem i retning af båden, som betyder meget for familien.

- Det er en båd, vi er meget glade for og har nogle gode minder med. Det er et fristed at komme i sommerhus og ud at sejle, og vi er en familie, der er glade for vand, så vi vil gerne have vores båd tilbage, siger hun.

- Vi tror stadig på det. Vi frygter, at vi ikke får den igen, men vi må krydse fingre for, at det kan lykkes, lyder det optimistisk fra Karin Wiborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Annonce