Annonce
Aarhus

Det østjyske boligmarked: Sikkert i Favrskov - sats i Norddjurs

<p>Thomas Bengt Jensen købte huset på Bavnegårdsvej ?i Hasselsager i 2010. Nu har han - i lighed med andre husejere, som har købt hus på samme tidspunkt - udsigt til at kunne sælge det med en mindre fortjeneste. Privatfoto.</p>

Vil man være sikker på en hurtig fortjeneste, når man sælger huset, så er Favrskov et godt bud. Men fortjenesten er beskeden.

Annonce
Har man købt hus i Favrskov inden for de sidste syv-otte år, kan man føle sig ganske tryg.
85 procent af de huse, der blev købt fra 2009 til 2011 - umiddelbart efter at boligboblen brast - er siden solgt med fortjeneste.
Men fortjenesten er ikke voldsomt stor i Favrskov.
Her har fast ejendom været lidt af et sats, for mindre end 50 procent af ejendommene på spidsen af Djursland blev solgt med fortjeneste.
Annonce

Penge at tjene

Til gengæld er der penge at tjene, hvis hushandelen i Norddjurs Kommune går i orden.
Alt sammen ifølge statistik fra boligsiden.dk, der har undersøgt, hvor god en investering, det er at købe en villa eller et rækkehus for at sælge det fem år senere.
Boligsiden har undersøgt salgsprisen for villaer og rækkehuse, købt mellem 1. oktober og 31. august 2011 og solgt igen mellem 1. september 2014 og 31. august 2016.
I Favrskov havde priserne rettet sig så meget op efter finanskrisen, at 85 procent af ejendommene blev solgt med fortjeneste.
Det kneb mere i Norddjurs, hvor 58 procent af sælgerne ikke tjente noget som helst på deres hussalg.
De, der tjente, fik til gengæld en fortjeneste på 30 procent - i Østjylland kun overgået af Skanderborg.
I Favrskov måtte sælgerne »nøjes« med en fortjeneste på 19 procent.
Og det kommer ikke bag på Joan Pank, ejendomsmægler og medindehaver af Danbolig i Hadsten.
Annonce

Konstante priser

»I Favrskov Kommune har vi aldrig haft den totale nedtur på ejendomspriserne. De har været meget konstante siden 2008,« siger Joan Pank.
I 2008 lå kvadratmeterprisen på et hus i Favrskov Kommune på 11.493 kr.
I det første halvår af 2016 var kvadratmeterprisen 11.377 kr.
»Vi har forventning om, at udviklingen fortsætter med en pil opad. Man skal ikke forvente en kæmpestor fortjeneste, men der er dog sammenhæng i tingene,« siger Joan Bank, der understreger, at der er ganske store forskelle i en vidtstrakt kommune som Favrskov, der strækker sig fra Hinnerup klos op ad Aarhus til Ulstrup langt inde i Jylland.
»Bare i de små byer vest for Hadsten er priserne lavere end i Hadsten,« siger Joan Pank. I Grenaa var kvadratmeterprisen i det første halvår af 2016 lavere end i 2008. Da var den 8440 kr.
Nu er den 6683 kr. og faldet er med til at forklare, hvorfor så få ejendomme i Norddjurs er solgt med fortjeneste.
Ejendomsmægler Henrik Thorup, EDC, Grenaa, kan i hvert fald konstatere, at det ikke er prisstigninger, der ligger bag den pæne gennemsnitsfortjeneste på 30 procent.
»Det er ikke et billede, jeg kan genkende. Det må skyldes, at der er kommet bedre huse til salg. De giver bedre priser, og det udløser højere kvadratmeterpriser,« siger Henrik Thorup.
Annonce

»Der bliver da lidt at tjene«

Thomas Bengt Jensen fra Hasselsager er en af de boligejere, som efter alt at dømme kommer til at nyde godt af, at huspriserne i Aarhus Kommune er steget de seneste år.
Familien købte deres hus på Bavnegårdssvej 58 i 2010 for 2.120.000 kr., og nu er det sat til salg for 2.498.000 kr. Selv når man fraregner inflation og udgifter til forbedringer, bliver der en slat penge tilbage, hvis altså familien får den ønskede pris.
»Jow, der ser da ud til at blive en lille fortjeneste,« siger Thomas Bengt Jensen.
Familien købte nu ikke huset som en investering.
»Vi købte det, fordi det var det sted, vi havde lyst til at bo, og huset har ikke skuffet. Vi har været glade for at bo der,« siger Thomas Bengt Jensen.
Nu er de to yngste drenge, som stadig bor hjemme, snart klar til at flyve fra reden, og så er det en ny situation: Familien har ikke længere brug for så meget plads.
»Faktisk ved vi endnu ikke, hvor vi vil flytte hen. Vi har blot snakket om, at vi gerne vil bo lidt billigere, så vi flytter måske nok fra Aarhus Kommune.«
»Men det går nok ikke at flytte helt til Udkantsdanmark, for man skal jo også kunne komme af med sit hus igen. Det er den slags overvejelser, vi er i gang med at gøre os,« siger Thomas Bengt Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce