Annonce
Skanderborg Håndbold

Det andet røde kort knækkede kampen: Skanderborgs sejrsstime er slut

Matthias Smed fik fat i hjemmeholdets stærke bagspiller Nikolaj Øris og sagde undskyld med det samme. Det var dog ikke nok til at undgå det røde kort. Foto: Ole Nielsen.
I de sidste minutter af lørdagens kamp havde Skanderborg ikke flere bagspillere på bænken.

HÅNDBOLD: Skanderborg var med i kampen efter 38 minutter. De havde været bagud ved pausen men havde udlignet Bjerringbro-Silkeborgs føring og var en raket af en afslutning fra Cornelius Kragh fra at komme foran. Men så måtte Kristian Bonefeld, en af forsvarskrumtapperne, ud på bænken i to minutter. I et - meget - langt BSH-angreb blev han til sidst præsenteret for de to strittende pegefingre, og kort efter kom hjemmeholdet foran igen i Jysk Arena.

Og bare lidt over to minutter senere kom han såmænd til at løbe for tidligt på banen. Skanderborg havde for mange spillere inde, og det gav Bonefeld den tredje udvisning, og så kunne han ellers tage plads ved siden af Matthias Smed - den anden forsvarskrumtap - der i første halvleg ramte Nikolaj Øris sent og fik direkte rødt kort.

Derefter faldt holdet sammen mod et hjemmehold, der på dagen også spillede godt og stoppede Skanderborgs stime efter tre sejre i træk.

- Vi bliver udfordret på paratheden og omstillingen med de ting, der går imod os. Og så taber vi for stort i vores mange undertalsperioder, og der bliver vi straffet. Vi kommer til at spille med et noget alternativt forsvar, men indstillingen og fighten kan man ikke sætte en finger på, selvom vi bliver ramt af udvisninger, siger Skanderborgs fløjspiller Jeppe Kjærulff.

Annonce
Jeg havde på fornemmelsen, at jeg ramte ham i hovedet.

- Matthias Smed om sit røde kort.

Håbede på to minutter

Den holdning deler Matthias Smed, der fik lov at se størstedelen af kampen fra en stol i hjørnet. Derfra kunne han også se Morten Kirk Olesen gå fra banen med problemer med højre ankel i anden halvleg.

- Vi har jo ikke flere bagspillere på bænken til sidst, for Marcus Mørk havde problemer med skulderen. Men vi viser karakter og rykker sammen i bussen, selvom vi har alle marginaler imod os, siger Matthias Smed om kampen, hvor Morten Balling endte med at dække yderst til venstre til sidst, mens Cornelius Kragh fik lov at dække i midten.

Smed selv var i udvisningssituationen godt klar over, at den var gal, da han ramte Nikolaj Øris. Men han havde håbet på, at dommerparrets linje havde været lidt hårdere.

- Jeg talte med observatøren i pausen, og han sagde, at jeg ikke blev udvist på grund af ond hensigt, men nærmere fordi at det så voldsomt ud. Jeg tror egentlig, den er okay, selvom jeg ikke har set den igen. Jeg havde på fornemmelsen, at jeg ramte ham i hovedet, men jeg håbede på, at kunne slippe med en hård tominutters udvisning, siger Matthias Smed.

Skanderborg er efter halvdelen af slutspillet nummer seks i herrehåndboldligaen - et point under BSH, der ligger nummer fire.

Herrehåndboldligaen

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold - Skanderborg Håndbold 31-25 (15-12)

Bjerringbro-Silkeborg: Nikolaj Øris 5, Johan Hansen 5, Nikolaj Markussen 4, Jesper Nøddesbo 4, Mads Kjeldgaard Andersen 3, August Pedersen 3, Jacob Lassen 3, Sebastian Skube 2, Michael Knudsen 2,

Skanderborg: Cornelius Kragh 6, Morten Balling 4, Mike Haack 4, Mads Kalstrup 3, Mathias Bitsch 2, Jeppe Kjærulff 2, Kristian Bonefeld 2, Jonas Samuelsson 1, Nikolaj A. Nielsen 1.

Kampen undervejs: 3-4, 9-9, 13-11, 18-18, 24-21, 28-25, 31-25.

Udvisningsminutter: BSH: 6, Skanderborg: 8.

Rødt kort: Matthias Smed og Kristian Bonefeld (Skanderborg)

Redningsprocent: BSH: Aljosa Rezar 44 (7/16), Kasper Larsen 33 (8/24), Skanderborg: Kristoffer Laursen 32 (11/34), Salah Boutaf 0 (0/7)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce