Annonce
Sport

Det begynder så småt at klappe i Bakken - og ellers overvejer træneren at sætte sig selv på banen

Chris Ortiz og Bakken Bears vandt søndag i sikker stil over Værløse. Foto: Kim Haugaard
Tilføjelsen af Nimrod Hilliard har givet Bakken Bears den efterspurgte ro i spillet. Søndag vandt de for ottende gang i træk i ligaen. Og med en sejr i Finland på onsdag er de kvalificeret til næste runde i Europe Cup.

BASKETBALL: Det er nok sådan, det er med trænere. Der er altid noget, der kan blive bedre.

Efter en begyndelse på sæsonen hvor Bakken Bears er ubesejret i den danske liga og havde vundet tre ud af fem kampe i Europa, hentede klubben en ny point guard i amerikanske Nimrod Hilliard.

Han har siden deltaget i to kampe. Onsdag i Ungarn hvor han imponerede og Bakken Bears vandt over det hidtil ubesejrede mandskab. Og senest søndag hvor Værløse fik én over nakken i en kamp uden spænding i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakkens problemer med at bygge spillet op lader til at være løst med tilføjelsen af Hilliard. Men spillet kan jo stadig blive bedre.

Det understregede head coach Steffen Wich efter søndagens 102-81-sejr over Værløse.

- Adama (Darboe, red.) spiller gudebasket i øjeblikket. I dag behøvede han kun ti minutter for at blive topscorer. Og nu har vi luksuriøsiteten til, at han også kan spille som toer efter at vi har fået Nimrod Hilliard. Det kommer til at give os stabilitet og noget god, gammeldags gennembrudskraft.

- Nimrod har overblik, rutine og erfaring. Han lader til at være en god skakspiller. Han har spillet basket på et relativt højt niveau - ikke helt på Bakken Bears-niveau, men det må han lære. Men han kan læse og reagere på, hvad der sker i kampen, og det giver en ro hos spillerne. Det betyder, at vi kan udvikle os på flere områder.

- Men hvis vi stadig ikke kan finde ud af at rebounde, som vi heller ikke kunne i dag, så bliver det en kort sæson i Europa. Jeg kan ikke forstå, at vi ikke kan rebounde. Men eventuelt må Piloz (sportsdirektør, Michael Piloz, red.) søge licens til mig så vi får en på holdet, der kan tage nogle rebounds, sagde den 52-årige head coach søndag.

Mod Værløse tabte Bears rebound-statistikken 45-48. Og helt galt står det til med reboundsene i offensiven hvor gæsterne tog dobbelt så mange som den forsvarende danske mester. Samme billede gjorde sig gældende i kampen i Ungarn forleden.

Annonce

Basketligaen

  • Bakken Bears - Værløse Blue Hawks 102-81
  • Periodecifre: (31-21), (27-17), (17-17), (27-26)
  • Bears: Adama Darboe 16, Morten Sahlertz 16, Tylor Ongwae 16, Simon Bjørnebo 14, Thomas Lærke 10, David Efianayi 10, Chris Ortiz 7, Jonathan Galloway 7, Michel Diouf 4, Nimrod Hilliard 2
  • Værløse: Nikolaj Boje Bank 15, Adam Heede-Andersen 12, Evan Fisher 11
  • Rebounds: Bears 45, Værløse 48
  • Tilskuere: 400 i Vejlby-Risskov Hallen

Én sejr mere

Reboundspillet lader til at være et tema, som spillerne skal høre om hele vejen op til Joensuu i Finland hvor onsdagens Europe Cup-kamp mod Kataja skal spilles.

Vinder Bakken Bears er de sikret avancement til anden runde i Europe Cup.

Finnerne ligger sidst i gruppen men vandt overraskende over Legia Warszawa i seneste runde og har derfor stadig en teoretisk mulighed for at gå videre - ikke nok med, at de skal slå Bakken Bears, kræves der en sejr på mere end de 19 point, som danskerne vandt med i den omvendte kamp i Aarhus.

Alligevel skal Bakken Bears ikke forvente at få noget foræret i de tusinde søers land, selvom Kataja har sit at slås med.

- Jeg tror, at Kataja har nogle DNA-problemer. De har lige tabt med 32 point i den finske liga og har nogle spillere på vej ind og ud. Det bliver noget skrøbeligt noget at komme derop. Forstået på den måde, at de er under pres. Så selv om de skal forsøge at samle op i den finske liga, så har de behov for at følge seneste sejr i Europa op med en sejr over os.

- Men jeg tror måske ikke, de tænker på, at de skal slå os med 20 point. De vil gå ud og levere. Men de har som sagt lidt problemer og nogle skader, så vi må se, hvilket hold, vi kommer til at stå overfor. Men det siger sig selv, at de kan spille, når de lige har slået Legia efter dobbelt omkamp, understreger Steffen Wich.

Kampen i Finland spilles på onsdag klokken 17.30 dansk tid. Taber Bakken Bears skal de vinde i sidste runde på hjemmebane mod Legia Warszawa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce