Annonce
Sport

Det begynder så småt at klappe i Bakken - og ellers overvejer træneren at sætte sig selv på banen

Chris Ortiz og Bakken Bears vandt søndag i sikker stil over Værløse. Foto: Kim Haugaard
Tilføjelsen af Nimrod Hilliard har givet Bakken Bears den efterspurgte ro i spillet. Søndag vandt de for ottende gang i træk i ligaen. Og med en sejr i Finland på onsdag er de kvalificeret til næste runde i Europe Cup.
Annonce

BASKETBALL: Det er nok sådan, det er med trænere. Der er altid noget, der kan blive bedre.

Efter en begyndelse på sæsonen hvor Bakken Bears er ubesejret i den danske liga og havde vundet tre ud af fem kampe i Europa, hentede klubben en ny point guard i amerikanske Nimrod Hilliard.

Han har siden deltaget i to kampe. Onsdag i Ungarn hvor han imponerede og Bakken Bears vandt over det hidtil ubesejrede mandskab. Og senest søndag hvor Værløse fik én over nakken i en kamp uden spænding i Vejlby-Risskov Hallen.

Bakkens problemer med at bygge spillet op lader til at være løst med tilføjelsen af Hilliard. Men spillet kan jo stadig blive bedre.

Det understregede head coach Steffen Wich efter søndagens 102-81-sejr over Værløse.

- Adama (Darboe, red.) spiller gudebasket i øjeblikket. I dag behøvede han kun ti minutter for at blive topscorer. Og nu har vi luksuriøsiteten til, at han også kan spille som toer efter at vi har fået Nimrod Hilliard. Det kommer til at give os stabilitet og noget god, gammeldags gennembrudskraft.

- Nimrod har overblik, rutine og erfaring. Han lader til at være en god skakspiller. Han har spillet basket på et relativt højt niveau - ikke helt på Bakken Bears-niveau, men det må han lære. Men han kan læse og reagere på, hvad der sker i kampen, og det giver en ro hos spillerne. Det betyder, at vi kan udvikle os på flere områder.

- Men hvis vi stadig ikke kan finde ud af at rebounde, som vi heller ikke kunne i dag, så bliver det en kort sæson i Europa. Jeg kan ikke forstå, at vi ikke kan rebounde. Men eventuelt må Piloz (sportsdirektør, Michael Piloz, red.) søge licens til mig så vi får en på holdet, der kan tage nogle rebounds, sagde den 52-årige head coach søndag.

Mod Værløse tabte Bears rebound-statistikken 45-48. Og helt galt står det til med reboundsene i offensiven hvor gæsterne tog dobbelt så mange som den forsvarende danske mester. Samme billede gjorde sig gældende i kampen i Ungarn forleden.

Basketligaen

  • Bakken Bears - Værløse Blue Hawks 102-81
  • Periodecifre: (31-21), (27-17), (17-17), (27-26)
  • Bears: Adama Darboe 16, Morten Sahlertz 16, Tylor Ongwae 16, Simon Bjørnebo 14, Thomas Lærke 10, David Efianayi 10, Chris Ortiz 7, Jonathan Galloway 7, Michel Diouf 4, Nimrod Hilliard 2
  • Værløse: Nikolaj Boje Bank 15, Adam Heede-Andersen 12, Evan Fisher 11
  • Rebounds: Bears 45, Værløse 48
  • Tilskuere: 400 i Vejlby-Risskov Hallen
Annonce

Én sejr mere

Reboundspillet lader til at være et tema, som spillerne skal høre om hele vejen op til Joensuu i Finland hvor onsdagens Europe Cup-kamp mod Kataja skal spilles.

Vinder Bakken Bears er de sikret avancement til anden runde i Europe Cup.

Finnerne ligger sidst i gruppen men vandt overraskende over Legia Warszawa i seneste runde og har derfor stadig en teoretisk mulighed for at gå videre - ikke nok med, at de skal slå Bakken Bears, kræves der en sejr på mere end de 19 point, som danskerne vandt med i den omvendte kamp i Aarhus.

Alligevel skal Bakken Bears ikke forvente at få noget foræret i de tusinde søers land, selvom Kataja har sit at slås med.

- Jeg tror, at Kataja har nogle DNA-problemer. De har lige tabt med 32 point i den finske liga og har nogle spillere på vej ind og ud. Det bliver noget skrøbeligt noget at komme derop. Forstået på den måde, at de er under pres. Så selv om de skal forsøge at samle op i den finske liga, så har de behov for at følge seneste sejr i Europa op med en sejr over os.

- Men jeg tror måske ikke, de tænker på, at de skal slå os med 20 point. De vil gå ud og levere. Men de har som sagt lidt problemer og nogle skader, så vi må se, hvilket hold, vi kommer til at stå overfor. Men det siger sig selv, at de kan spille, når de lige har slået Legia efter dobbelt omkamp, understreger Steffen Wich.

Kampen i Finland spilles på onsdag klokken 17.30 dansk tid. Taber Bakken Bears skal de vinde i sidste runde på hjemmebane mod Legia Warszawa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Yemen - et enkelt valg

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus For abonnenter

Analyse: Socialdemokraterne i Aarhus ved godt, at de er bagud på point

Annonce