Annonce
Sport

Det blev til én kamp i AGF for Gellerup-drengen Mostafa: Nu skal han føre Brabrand væk fra bunden af 2. Division

Mostafa Maarouf blev i sommer HHX-student fra Viby Gymnasium. Dette billede er dog taget i april sidste år, hvor Maarouf sammen med resten af AGF's U19-hold bragte varer ud til corona-udsatte borgere i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Mostafa Maarouf slog aldrig igennem i efteråret, da han spillede i Hobro. Nu træder han et skridt ned af stigen for at spille i Brabrand, hvor han ser sig selv som en leder.

FODBOLD: Mostafa Maarouf er rolig, stille. Måske nogle endda vil kalde ham en smule genert.

Han er ikke den med det mest udfarende sprogbrug, og når han taler, er han velovervejet i sine ord.

Lige indtil man spørger ham om hans statistikker på fodboldbanen. Så kommer ordene flydende ud af munden med samme fart som en Formel 1-racer. Med sikkerhed og uden fejl. Han ved stadig godt, hvad han siger.

Annonce

- Jeg nåede at spille fire kampe for Hobro som indskifter, én i pokalen mod Vejle og to i reserveligaen. Syv kampe i alt, siger Mostafa Maarouf, da han bliver bedt om at forklare sit efterår, hvor han var på kontrakt i 1. Divisionsklubben Hobro.

Men der er et lille hul i statistikken. For han har aldrig nogensinde scoret et officielt mål på seniorniveau. I foråret skal han forsøge at gøre netop det i Brabrand IF i 2. Division, som i første omgang skal undgå en nedrykning til Danmarksserien.

Seneste lørdag fik han debut. En sær en af slagsen, for han blev indskiftet og udskiftet i samme kamp uden at han hverken var skadet eller havde spillet sig helt af.

- Jeg blev skiftet ind efter 67 minutter og blev skiftet ud igen, da der manglede 40 sekunder. Man er selvfølgelig lidt overrasket, men jeg fik en forklaring efter kampen, og så der var ikke mere i det, siger Mostafa Maarouf.

Startede i ACFC

I sin første kamp kom han ind som angriber, men i det meste af sin ungdomskarriere har han spillet på venstre kant. Alt i alt er han en offensiv spiller, som selv ønsker at blive lidt mere kampafgørende og bidrage med flere mål og målgivende afleveringer. Sådan hjælper han holdet bedst muligt.

Men han er også lokal. Født og opvokset i Gellerupparken af de forældre, som han i øvrigt stadig bor hos. I sommer blev han færdig med handelsskolen i Viby, og nu arbejder han næsten på fuldtid i en børnehave, også i Gellerupparken, for at tjene nogle penge i sit sabbatår.

Mostafa Maarouf har faktisk aldrig spillet i Brabrand IF. Hans første klub var den noget mindre ACFC, som er en klub i Gellerup. Siden har han været rundt omkring i Aarhus, hvor han nok mest af alt er kendt for at have været en del af AGF's ungdomshold i to sæsoner. I AGF blev det da også til oplevelser med seniorholdet. Han scorede i en træningskamp mod AC Horsens, han spillede 120 minutter i den berygtede pokalkamp mod Marstal/Rise på Ærø, hvor han var en af de få unge spillere, der viste lidt tænder.

Og så var han også med i indendørsturneringen KMD Cup.

Mostafa Maarouf

  • 21 år gammel
  • Er skiftet til Brabrand IF dette forår. 
  • Har senest spillet seniorfodbold i Hobro IK i 1. Division samt en enkelt kamp for AGF
  • Har spillet ungdomsfodbold i ACFC, Åbyhøj IF, Vejlby IK og Lyseng. 
  • Er født og opvokset i Gellerupparken i Brabrand og har palæstinensiske rødder.

Men han formåede aldrig at blive helt fast, ej heller i Hobro i 1. Division. Så da kontrakten udløb til nytår, tog han selv fat i den tidligere Brabrand-spiller Anton Søjberg, som han kendte fra ungdomsfodbold.

- Jeg forhørte mig lidt omkring truppen og træningsniveauet, og han var meget positiv, og så kontaktede jeg Tom (Søjberg, Brabrand-cheftræner og Antons far red.), som jeg har kendt i lang tid, og som jeg har haft, da jeg var yngre. Så han ved, hvad jeg kan som fodboldspiller, og jeg ville gerne være under Toms vinger, siger Mostafa Maarouf.

Annonce

Træning torsdag, kamp lørdag

I løbet af forårsopstarten var han også en tur på Færøerne for at prøvetræning i B36, som blandt andet har århusianske Sebastian Pingel og Lukas Enevoldsen på holdet. Men hans spiltype var ikke helt det, de manglede, og så var det hjem igen.

Han tog også fat i Aarhus Fremad og trænede med der, men han er selv af den overbevisning, at han måske begyndte lidt for sent at træne med.

Men så gik det ellers også stærkt. Han trænede første gang med Brabrand om torsdagen, og lørdag var han så i kamptruppen på udebane mod Dalum.

Weekendens kampe med århusianske 2. Divisionshold

  • Brabrand IF - VSK Aarhus (14:00)
  • Aarhus Fremad - Holbæk B&I (Kampen spilles på ASA's baner på Frederiksbjerg) (14:00)

- Der er ikke noget, der er tilfældigt i det, jeg gør, og når jeg går ind til noget, gør jeg det 120 procent. En beslutning er gennemarbejdet og gennemtænkt, selvom det selvfølgelig godt kan lyde som en hurtig beslutning med Brabrand, men det er det ikke.

- Jeg håber på, at jeg kan bruge mit ophold i Brabrand som et springbræt, for jeg ved godt, hvad jeg kan som fodboldspiller, og når jeg kommer i gang er jeg klar over mine kvaliteter, og at jeg nok skal komme højere op. Men nu skal jeg være en af dem, der tager noget ansvar. Jeg tænker, man bliver en leder på mange måder, når man kommer fra et højere niveau, som jeg gør. For så skal man gå forrest, siger Mostafa Maarouf.

Der er mere tryk i stemmen. Der er ikke et højere decibel-niveau i ordene, ej heller kortere pauser mellem hver stavelse. Bare mere tryk.

Lige indtil han fortæller, at han jo faktisk har været en smule omkring 2. Division før i sin tid i Lyseng. Så ryger tempoet op igen.

- Da jeg var i Lyseng, trænede jeg med førsteholdet, og jeg var med i de tre første træningskampe og den første kamp i 2. Division.

Ordene kommer hurtigt, når det handler om det eksakte og det vigtigste i fodbold. Kampene og egne præstationer. Det er trods alt dem, der er nemmest at ændre på.

Men han har stadig til gode at score et seniormål i officiel seniorkamp. Det kan være, det kommer lørdag. Brabrand møder VSK Aarhus, som Maarouf faktisk også har en tilknytning til. Som ungdomsspiller spillede han også i Vejlby IK.

- Først og fremmest håber jeg på en masse spilletid, for det er den bedste måde at udvikle sig på. Det er det, der gør mig glad og derfor, man træner tre-fire gange om ugen, siger Mostafa Maarouf.

Kampen mellem Brabrand og VSK Aarhus begynder klokken 14:00 på Brabrands kunstgræsbane.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Mindet ved torsdagens træning i OB og på de sociale medier: Alle er dybt berørt af Lars Høghs død

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Annonce