Annonce
Aarhus

Det blev et nej: Udbygning af E45 må vente

Tæt trafik på E45, men en udbygning til seks spor på strækningen rundt om Aarhus må vente lidt endnu. Arkivfoto: Lars Rasborg

AARHUS: Helt som ventet kom udvidelsen af E45 rundt om Aarhus ikke et skridt nærmere, da Folketinget torsdag behandlede et forslag fra Liberal Alliances transportordfører Ole Birk Olesen om udvidelse af i alt otte veje - heriblandt en udbygning af E45 fra fire til seks spor på strækningen fra Aarhus Syd til Aarhus Nord.

De otte vejudvidelser var en del af blå bloks investeringsplan for infrastrukturen i Danmark, som Lars Løkkes VLAK aftalte med Dansk Folkeparti i marts 2019. Ud over de fire partier bag planen kunne kun Nye Borgerlige støtte forslaget.

Derimod takkede resten af Folketingets partier nej til vejudbygningerne. Socialdemokratiet og De Radikale er ganske vist hverken imod udbygningen af E45 eller de fleste andre projekter i Liberal Alliances forslag.

- Det her er noget, der skal laves på et tidspunkt, sagde transportordfører for Socialdemokratiet Thomas Jensen og tilføjede at det helst skal gøres bredt i modsætning til blå bloks investeringsplan.

Ifølge transportminister bliver planen nødt til at vente på, at der er overblik over, hvilken betydning corona-krisen har på dansk økonomi og at en kommende plan for trafikinvesteringer først skal laves, når en klimahandlingplan er på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce