Annonce
Kultur

- Det bliver en fed oplevelse

Elever fra syv klasser på Engdalskolen er med i åbningsceremonien, når 2017-projektet bliver skudt i gang på lørdag. Tirsdag formiddag øvede de deres optræden i skolegården. Foto: Flemming Krogh

80 elever fra Engdalskolen i Brabrand har en central rolle til den officielle åbning af kulturhovedstadsåret. Tirsdag øvede de deres bidrag til 2017-braget.

BRABRAND: Det kølige, disede vejr har givet de 80 børn i skolegården røde kinder og kolde næsetipper. Nogle stamper i jorden for at få varmen i fødderne, mens andre lytter koncentreret, når der bliver givet beskeder på både dansk og engelsk.

De 80 elever fra Engdalskolen er ved at indøve deres bidrag til 2017-åbningen, hvor de sammen med dronning Margrethe skal sætte festlighederne i gang foran tusindvis af publikummer og rullende kameraer.

- Det skal jeg ikke tænke så meget over, så bliver jeg bare nervøs. Vi skal bare gøre det, vi har lært. Jeg tror, det bliver en fed oplevelse, siger 12-årige Sarah Joseph Jensen fra 6.c.

- Det er noget, vi aldrig kommer til at opleve igen, siger 11-årige Sumeyye Dilara Kilic fra 5.d.

Eleverne fra 5. og 6. klasse var spændte på at skulle synge for dronningen til åbningen. Foto: Flemming Krogh

Stemmer og lys

Eleverne skal synge med på Basil Hogios' musik, som er komponeret til lejligheden. En fin, lille melodi som tager afsæt i den gamle folkevise "Drømte mig en drøm".

Imens de synger, bevæger de sig stille rundt mellem hinanden, inden de samler sig i en formation midt i skolegården med hver sin dekorerede plastikbåd i hænderne.

- Som Nigel (Jamieson, instruktør på åbningen, red.) sagde sidste gang, så hold båden oppe foran jer, så den lyser op på jeres smukke ansigter, lyder det opmuntrende fra Rikke Gerlach, der er musiklærer på Engdalskolen.

Sammen med instruktørassistent Brendan Shelper dirigerer hun korets stemmer og gør tegn, når eleverne skal løfte de små LED-oplyste plasticbåde op i luften over deres hoveder.

Bådene kan lyse i mørke og er dekoreret med ønsker for fremtiden, som her: Verden skal fyldes med kærlighed. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Mange ville være med

- Det er så fedt for dem, at de har fået den mulighed, siger Rikke Gerlach begejstret.

Syv af skolens 5. og 6. klasser er involveret i åbningsceremonien. Det har været frivilligt, om eleverne ville være med, fordi selve åbningen foregår om lørdagen uden for skoletid.

- Men det har der været rigtig mange, som gerne ville, siger Rikke Gerlach, der har stået for at indøve sangen sammen med børnene.

- Det er stort for dem, at de skal synge for dronningen. I det hele taget bliver det en kæmpe oplevelse, som kommer til at sidde fast i dem i noget tid. En begivenhed, som de vil huske og fortælle videre til deres børnebørn, mener hun.

Bådene kan lyse i mørke og er dekoreret med ønsker for fremtiden, som her: Verden skal fyldes med kærlighed. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Stolt af Aarhus

Børnene er godt klar over, at selv om det lige nu er koldt at øve deres bidrag til åbningsceremonien i skolegården, så har de fået en enestående mulighed.

- Det er noget, vi aldrig kommer til at opleve igen, siger 11-årige Sumeyye Dilara Kilic fra 5.d.

- Jeg havde slet ikke forestillet mig, at vi ville få den her mulighed, siger 11-årige Eva Morre fra 5.b.

Deres medvirken i åbningen har sat gang i en generel interesse for hele kulturhovedstadsprojektet.

- Jeg havde ikke hørt så meget om 2017, inden vi gik i gang med at øve til åbningen. Men nu snakker vi om, hvor sejt det er, at vi bor her i Aarhus. At det foregår her og ikke i København, som så meget ellers gør. Og at vi bliver en del af det, siger Sarah Joseph Jensen.

- Jeg er stolt af, at det lige er Aarhus, der er blevet valgt som kulturhovedstad, og at vi er blevet valgt til at være med i åbningen, siger Eva Morre, inden børnene igen tager jakkerne på for at smutte ud i kulden til en sidste prøve.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Århusiansk skole ramt af corona-eksplosion: Mere end hver fjerde er ramt af corona

Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Alarm 112

21-årig fik beslaglagt bil: Havde ingen kørekort, men en gaspistol, kokain og en kniv på bagsædet

Østjylland

Tiltalt fra Hobro nægter planer om masseskyderi mod Aarhus-skole: Det var fantasier

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

Aarhus

To år med corona har udhulet egenkapitalen: Ny biografsæson skal redde Øst for Paradis

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Annonce