Annonce
Aarhus

Det bliver en lille smule dyrere - for nogle - at lade sig transportere med Midttrafik

Midttrafik hæver priserne en anelse på nogle billettyper. Ændringerne gælder fra 17. januar 2021. Foto: Midttrafik
Enkeltbilletter og pensionistkort vil imidlertid ikke blive berørt at den i øvrigt beskedne prisstigning, som gælder fra på søndag 17. januar.

Regionen: Selv om Midttrafik fra på søndag 17. januar hæver priserne på rejser i hele Region Midtjylland, vil det næppe vælte økonomien for nogen. Dels er der nemlig billettyper, som slet ikke stiger i pris, og der, hvor priserne hæves, sker det med blot 1,1 procent i gennemsnit.

Eksempelvis stiger grundtaksten for en to zoners rejse med rejse- eller klippekort med 40 øre fra 17,60 kroner til 18 kroner.

Rabatterne ændres ikke. Således får børn 50 procents rabat og pensionister/førtidspensionister 25 procents rabat i forhold til prisen for en voksen.

Mængderabatten på rejsekort er 10, 25 og 40 procent, afhængigt af hvor meget man rejser. Rejsekortet giver yderligere 20 procent rabat, hvis man rejser uden for myldretiden, hvilket vil sige mellem klokken 11 og 13 samt 18 og 07 på hverdage, og hele dagen i weekender og på helligdage.

Annonce

Pendlerkort

Prisen for pendlerkort, der er aftalt med togselskaberne DSB og Arriva, fordi pendlerkort er et fælles produkt, der gælder i både busser, letbane og tog, stiger for nogle typers vedkommende.

Prisen på 2 og 3 zoners pendlerkort bliver ikke ændret, men rejser man mellem fire og 13 zoner med et pendlerkort,  vil man opleve prisstigninger på mellem 1,2 og 3,9 procent. Prisstigningerne skyldes harmonisering med de øvrige trafikselskaber i Danmark på mellemlange rejser.

Annonce

Pensionistkort

Alle borgere fra 65 år og op samt førtidspensionister kan købe et pensionistkort (deltidskort) til rejser med Midttrafik i hele kommunen. Prisen på disse deltidskort sænkes faktisk en smule fra 185 kroner til 180 kroner for 30 dage.

I Randers, Herning, Holstebro og Struer kan alle borgere på 65 år og derover samt førtidspensionister købe et pensionistkort (fuldtidskort) til rejser med Midttrafik i hele kommunen. Prisen er fortsat 365 kr. for et årskort.

En række billettyper vil også efter 17. januar kunne fås til samme pris som i dag. Det gælder enkeltbilletter, pensionistkort (årskort) og tillæg til lufthavnsbusser til Aarhus Lufthavn og Billund Lufthavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce