Annonce
Sport

- Det bliver en meget lang sæson: Atletik VM i Doha stiller krav til planlægning

Sara Slott Petersen og Mette Graversgaard er to af de atleter, man skal holde øje med i sæsonen ifølge Lars Nielsen, cheftræner i Aarhus 1900. Arkivfoto: Axel Schütt
Eliteatleterne i Aarhus 1900 kommer til i højere grad end normalt at arbejde på at holde deres form ved lige i lang tid, fordi VM i år ligger i efteråret. Samtidig kommer de til at deltage i flere stævner, da de skal hente point til verdensranglisten for at forsøge at kvalificere sig til OL.

ATLETIK: Det bliver et anderledes år for eliteatletikudøverne. Godt nok er banen stadig 400 meter lang, spyddene lige så tunge, som de plejer at være, og stangspringernes stænger er, lige så spændstige som de plejer at være.

Men sæsonen bliver ikke som den normalt er. VM ligger i år i slutningen af september og starten af oktober. Det betyder, at atleterne skal forsøge at time deres formtopning anderledes. Derfor kommer de ikke til at få en klassisk sæson med en lang konkurrenceperiode. Så i Aarhus 1900 har de haft gang i planlægningen.

- Det bliver en meget lang sæson, siger Lars Nielsen, cheftræner i Aarhus 1900 atletik.

- Vi starter med konkurrencerne, senere end vi ville have gjort i en normal sæson. Og så kommer vi til at have en længere træningsperiode midtvejs, for at atleterne kan holde formen helt frem til VM. Så det er anderledes end det plejer at være.

- Og når vi lægger det sammen med næste sæson, så bliver det endnu mere anderledes, fordi OL ligger, en måned tidligere end det plejer. Så der bliver kort tid mellem VM i Doha og OL i Tokyo, siger Lars Nielsen.

Den korte tid frem mod OL gør, at der bliver mindre tid for atleterne til at komme sig ovenpå VM. Der bliver mindre tid til ferie og grundtræning.

Netop OL bliver også lavet om. Eller rettere kvalifikationen. Man kan nemlig både kvalificere sig til legene i Tokyo ved at klare et bestemt tids- eller højde-/længdekrav, men som noget nyt kan man i alle discipliner også kvalificere sig ved at have en høj placering på verdensranglisten.

Det betyder, at flere af Aarhus 1900s atleter kommer til at stille op ved en del stævner, så de kan høste point til verdensranglisten. Derfor kommer både European Games i Minsk i juni og europamesterskaberne for hold i Kroatien i august til at blive prioriteret højt. Begge stævner giver nemlig mange point til verdensranglisten.

I Aarhus 1900 er der otte atleter, som cheftræneren fortæller, at man skal holde øje med frem mod og eventuelt til VM. Sara Slott Petersen, Jonas Kløjgaard, Janick Klausen, Andreas Martinsen, Kristoffer Thomsen, Janne Nielsen, Mette Graversgaard og Jakob Dybdal Abrahamsen. Ifølge cheftræneren er de alle i spil til at kvalificere sig til VM.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Sport

Lokal travstald med svenske kunder

Annonce