x
Annonce
Østjylland

'Det bliver noget grimt vejr': Samsøfærge aflyser afgange tirsdag

Samsøfærgen kommer i læ for blæsevejret i Hou, indtil man igen kan sejle ud. Foto: Kim Haugaard
På grund af det kraftige blæsevejr, som rammer landet tirsdag, aflyser Samsøfærgen de fleste af dagens afgange.

SAMSØ/HOU: I løbet af eftermiddagen rammer et gevaldigt stormvejr Danmark - og i den forbindelse også Østjylland - og det får konsekvenser for færgetrafikken mellem Samsø og fastlandet. Det fortæller færgedirektør fra Samsø Rederi, Carsten Kruse.

- Sidste færge sejlede fra Samsø til Hou klokken 10.45, og den bliver lagt op i og gemt af vejen i Hou. Det bliver noget grimt vejr, og især på Samsø kommer det til at blæse rigtig meget, så vi vil ikke risikere at skulle ligge uden for havnen med motorene tændt, siger han.

Derfor bliver næste afgang tirsdag aften klokken 22 fra havnen i Hou. Men den kommer ikke til at sejle til tiden.

- Den bliver nok lidt forsinket. Måske en times tid, måske mere, det er ikke til at sige. Det kommer kaptajnen til at vurdere i aften, siger Carsten Kruse og siger samtidig at der er tænkt på de passagerer, som måtte blive ramt af aftenens forsinkelse.

- De får lidt mad og drikke, og så er der nogle sofaer, som de kan lægge sig i og slappe af, fortæller han.

Stormen rammer Danmark omkring middag tirsdag og fortsætter altså til sent om aftenen.

Her kan du se stormens rute ind over Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce