Annonce
Østjylland

Det bliver sjovt: Centralhotellet skal sprudle med liv

Hvis der kommer liv og glade dage på hotellet, så smitter det af på resten af midtbyen og butikkerne. Derfor håber projektleder Louise Holmegaard Madsen på, at der kommer til at ske en masse på hotellet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Den nye ejer har sagt ja til at prøve den historiske bygnings muligheder af resten af året. Specielt i september og oktober bliver der noget at komme efter.

Odder: Efter sommerferien skal der være liv og glade dage på Centralhotellet. Kommunen har netop lavet en lejeaftale med hotellets nye ejer. Aftalen gælder resten af året, og nu skal der puttes aktiviteter ind i kalenderen - der har nemlig været alt for stille i hotelbygningen længe.

- Der har været corona i flere omgange, og så kom der lige pludselig et ejerskifte. Men nu går vi i gang. Det bliver sjovt, intenst og spændende. Timingen er god, flere er begyndt at bruge byen, og jeg glæder mig rigtigt meget, siger Louise Holmegaard.

Hun er kommunens projektleder på arbejdet med at skabe mere liv i midtbyen, og netop hotellet skal summe af liv resten af året. Der er lagt flere planer for, hvad der skal ske.

Annonce

For det første skal der igen gang i de foreninger og frivillige, der tidligere har lavet aktiviteter. Her har været alt fra baby- og brætspilscafé over kultursalon til håndarbejdsaftener, og Louise Holmegaard håber at få foreningerne tilbage.

Desuden skal hun selv sammen med kommunens kulturchef, Niels Christian Simmelsgaard, og ungdomsskoleleder, Jakob Klode, jævnligt sidde i et kontor på hotellet.

Ny ejer har overtaget

- Vi fordeler kontoret lidt mellem os. Jeg har ikke en køreplan for det, men vi bliver mere tilgængelige, siger Louise Holmegaard.


Det bliver sjovt, intenst og spændende.

Louise Holmegaard, projektleder


Kommunen havde sammen med den tidligere ejer søsat et projekt, der skulle teste, om det er muligt at skabe liv og aktiviteter, som kan få fonde til at putte penge i Centralhotellet. Det skulle blandt andet ske ved at prøve at lave forskellige arrangementer og tiltag, de såkaldt afprøvninger. Men coronarestriktioner og ejerskiftet har ført til, at det arbejde har stået stille.

- Den nye ejer har overtaget forpligtelserne i forbindelse med at lave et forprojekt sammen med os og Realdania. Vi er begejstrede for, at vi nu kan komme i gang med at undersøge nye samarbejder og bymidtefunktioner, der kan trives side om side, siger Louise Holmegaard.

Det betyder, at der i september og oktober kommer knald på afprøvningerne på hotellet. Foruden biblioteket har Ungdomsskolen og Odder Musikskole booket sig ind, og børnene kan se frem til Skraldebangkoncerter. Der er også planlagt et par kultursaloner i hotellets gamle teatersal for det voksne publikum.

Annonce

Private kan leje sig ind

Allerede i august bliver der holdt et par arrangementer med Verdensmåls-tema, som inddrager Torvet og hotellet, og der er også en kunstudstilling på vej.

Aftalen med den nye ejer betyder, at foreninger og andre med et foreningslignende formål gratis kan låne hotellokalerne. Private skal lave en lejeaftale, hvis de gerne vil bruge stedet, og her kan Louise Holmegaard formidle kontakt til ejeren Kim Uno Mogensen.

Hvis nogle af avisens læsere har lyst at lave noget på hotellet, skal de kontakte projektlederen på mail: louise.holmegaard@odder.dk. Det såkaldte Bymidteforum har sin egen side på Odder.dk, og her er også en kalender, hvor man kan se de planlagte arrangementer.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Christian kan ikke få gjort rent i syv uger: Kollaps i Berits Hjemmepleje presser kommunens rengøringshjælp i knæ

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Mere end 4000 cyklister kører her hver dag: Sikkerhedstiltag syltet i tre år - bortset fra et, som ekspert frarådede

Aarhus For abonnenter

Aros-direktør har hovedet fuld af idéer: Men det kunne være dejligt, hvis hun blev bedre til at tale dansk

AGF

AGF-anfører holder hovedet højt trods måltørke: - Nej, nej, jeg er ikke ramt på selvtilliden

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er mildt og mageløst - men også med mangler

AGF

Se højdepunkterne: AGF sendt ud i pokalmørket efter ny tandløs indsats

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Alarm 112

Kvinde fik sms fra 'MitID': Få dage efter forsvandt der penge fra hendes bankkonto

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Indland

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

Alarm 112

Har du også undret dig? Derfor er der ekstra meget udrykning i disse dage

Aarhus

Kolleger i kulturlivet: Derfor er Aros' direktørvalg det rigtige

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur For abonnenter

Ny stor dansk filmsatsning smider Karen og Robert ud af deres villa - de bor nemlig i en kopi af kendt dansk sangers barndomshjem

Annonce